Algemeen

Petities tegen Robert Pattinson als Batman

Sommige DC-fans willen hem niet zien als de bekende superheld.

door Wouter Drummen om 12:14 in Algemeen
Half Hollywood staat op z'n kop nu het blijkt dat Robert Pattinson grote kans maakt om de nieuwe Batman te worden. Zou dit kloppen, dan neemt hij het stokje over van Ben Affleck en zal hij al snel aan de slag moeten. Zo wil Matt Reeves al over niet al te lang aan The Batman beginnen, die normaalgesproken over twee jaar in de bioscoop zal verschijnen. Toch willen sommige DC-fans hier een stokje voor steken: er doen namelijk al meerdere petities de ronde, met als doel de onderhandelingen met Pattinson tot een eind te brengen.

Ondanks dat het nog verre van zeker is dat de Twilight ster de nieuwe 'Caped Crusader' zal worden, willen de nodige mensen geen risico nemen. Zo zijn er al verschillende petities verschenen. Een daarvan heeft als doel Pattinson te vervangen door de Call Me By Your Name ster Armie Hammer, die naar verluidt ook in de running is. Een andere petitie noemt geen vervanger, maar wil gewoon vermijden dat Pattinson de bekende superheld gaat spelen.

De reden?
Waarom er nu al zo veel kritiek verschijnt op Pattinson is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat sommige DC-fans Pattinson niet al te hoog hebben zitten vanwege zijn aandeel in de Twilight-franchise. Toch zijn er anderen die 33-jarige acteur wel steunen; na de Twilight films speelde hij namelijk in tal van goed ontvangen (indie-)films zoals The Lost City of Z, Good Time en High Life. Hij heeft eveneens een rol weten te scoren in de volgende Christopher Nolan film.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pietjebam

Avatar

Mensen kennen hem alleen maar van de Twilight films. Hij is een veel betere acteur tegenwoordig in vergelijking met toen.

Mav Damian

Avatar

namelijk in tal van goed ontvangen (indie-)films zoals The Lost City of Z, Good Time en High Life
De reden waarom ik niet vies kijk als hij Batman gaat spelen. Die man kan acteren en met Reeves als regisseur heb ik vertrouwen dat dit goedkomt.

Heb ze niet door dat petities niets gaat uitmaken net zoals die van Games of Thrones. Whahahaha

Maac

Avatar

Zie hem misschien wel nóg liever in de rol van Terry McGinnis (Batman Beyond), maar zie hem dit ook wel doen. Goed aan de gewichten hangen Pattinson.

Master Of Films

Avatar

Ach, men had ook flinke kritiek op de casting van Michael Keaton en ook op Heath Ledger. Zogenaamde DC-fans hebben in het verleden al vaker fout gehad.

Pietjebam "Mensen kennen hem alleen maar van de Twilight films."
En dat is idd jammer. Films zoals Good Time en High Life is schijnbaar te hoog gegrepen voor dat soort nitwits, die denken dat Pattinson niet goed genoeg is voor Batman. Wellicht dat mensen alsnog overstag in de nieuwe Christopher Nolan film, uitgaande dat zijn rol niet zoals Twilight wordt.

Thiver

Avatar

Master Of Films "Wellicht dat mensen alsnog overstag in de nieuwe Christopher Nolan film, uitgaande dat zijn rol niet zoals Twilight wordt."

Aangezien Pattison overduidelijk een schurfthekel heeft aan de Twilight-reeks acht ik de kans klein dat-ie ooit een vergelijkbare rol zal spelen. ;)

Chrischzz

Avatar

Wat een jankerds.

PRIME

Avatar

Fandoms are the worst thing to happen to movies since youtubers editing their own music over clips.

d3c3pticon0608

Avatar

Wat een domme petitie weer van een bepaald categorie "fans". Pattinson als Batman / Bruce Wayne kan zeker werken, en al helemaal als ze er idd voor kiezen de Batman uit zijn jongere jaren te verfilmen.. Buiten dat is Pattinson een getalenteerd actief wie al vaker heeft bewezen steengoed te zijn in zijn beroep.. jammer dat niet iedereen dat ziet en toch blijft kijken naar zijn Twilight aandeel (waar hij overigens wel wat mee heeft bereikt, en dat is bekendheid).

ExtraDip3000

Avatar

Joachim Phoenix als The Joker was volgens de 'kenners' ook de grootste fout die DC had gemaakt.

Nu een teaser trailer later hoor je al mensen over een Oscar praten..... Zegt dus helemaal niets

Rafael11

Avatar

Wat een gezeur. Het is gwn een goede acteur en ben benieuwd hoe hij Batman gaat neetzetten.

Ang3l

Avatar

ART IS NOT A DEMOCRACY

Wat een hoop gezeik dit toch weer. We hoeven niet overal inspraak op te hebben. Pattinson is daarnaast een goede acteur, dus kijk t eerst eens ff aan of zo.

Moviemagic

Avatar

Master Of Films "Ach, men had ook flinke kritiek op de casting van Michael Keaton en ook op Heath Ledger. "


Ik was er één van die Heath Ledger het niet zag doen. Ook niet na de eerste foto's. Tjonge wat was ik aan het verkeerde eind.

ThysRomani

Avatar

Stop met die verdomde petities! Het gaat helemaal nergens over.

Sunspot

Avatar

Heb foto's gezien, maar hij moet soweiso gaan bulken, wil hij Batman gaan spelen, dik aankomen in spieren!

TwinsA

Avatar

Wat een zever is dat weer, zo gaan ze nooit aan een Batman komen. Ik geef het toch een kans

Dale Cooper

Avatar

Ik kijk Batman eigenlijk toch alleen vanwege de villains lol

Solid

Avatar

Waar houden mensen zich mee bezig?! Get a life!

Spider-fan

Avatar

Het is een goede acteur inderdaad. Je moet Pattinson (of Stewart) niet afrekenen op Twilight. Ik vond ze zelf wel leuk, maar ik kan wel zien dat het niet topmateriaal is.
Al snap ik wel dat het moeilijk is hem als Batman te zien, want hij staat niet bekend om actie-rollen.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik kan al die petities van de laatste tijd niet serieus nemen. Erg kinderachtig allemaal. Doe iets nuttigs met je tijd.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Wat zijn mensen tegenwoordig een stel kleuters. Staat het ze nie aan, zwaaien ze met petities. Eerst om Brie Larsson weg te krijgen uit de films en haar te vervangen door een lesbische kleurlinge, en nu dit. Hoop dat filmstudio’s nooit aan zo’n flauwekul gaan toegeven want als buitenstaanders gaan bepalen hoe films er moeten uitzien, is het helemaal om zeep.

Steve-O

Avatar

Wat zeuren mensen toch weer.

B@chelor

Avatar

Ik sluit mij aan bij de rest; wat een gezeur. Robert is inderdaad meer dan alleen die bloedzuiger uit Twilight en een uitstekende acteur. Mijn stem heeft ie!

23VDV23

Avatar

Tsja,wat een onzin altijd. En dan straks net zo hard ermee weglopen als die man het gewoon goed doet. Tegen Heath Ledger als The Joker kwam ook veel weerstand. De rest is geschiedenis.

Sparrow_LW

Avatar

Afwachten.... Bij Affleck dacht ik ook, nee AUB niet, met Daredevil nog in het achterhoofd, maar hij heeft mij heel positief verbaast.... Patterson kan het best goed doen, prima Wayne en het juiste pak maakt van hem ook wel een Batman.

NieuwsFilm

meest populair