Petities tegen Robert Pattinson als Batman

Sommige DC-fans willen hem niet zien als de bekende superheld.

Half Hollywood staat op z'n kop nu het blijkt dat Robert Pattinson grote kans maakt om de nieuwe Batman te worden. Zou dit kloppen, dan neemt hij het stokje over van Ben Affleck en zal hij al snel aan de slag moeten. Zo wil Matt Reeves al over niet al te lang aan The Batman beginnen, die normaalgesproken over twee jaar in de bioscoop zal verschijnen. Toch willen sommige DC-fans hier een stokje voor steken: er doen namelijk al meerdere petities de ronde, met als doel de onderhandelingen met Pattinson tot een eind te brengen.

Ondanks dat het nog verre van zeker is dat de Twilight ster de nieuwe 'Caped Crusader' zal worden, willen de nodige mensen geen risico nemen. Zo zijn er al verschillende petities verschenen. Een daarvan heeft als doel Pattinson te vervangen door de Call Me By Your Name ster Armie Hammer, die naar verluidt ook in de running is. Een andere petitie noemt geen vervanger, maar wil gewoon vermijden dat Pattinson de bekende superheld gaat spelen.

De reden?
Waarom er nu al zo veel kritiek verschijnt op Pattinson is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat sommige DC-fans Pattinson niet al te hoog hebben zitten vanwege zijn aandeel in de Twilight-franchise. Toch zijn er anderen die 33-jarige acteur wel steunen; na de Twilight films speelde hij namelijk in tal van goed ontvangen (indie-)films zoals The Lost City of Z, Good Time en High Life. Hij heeft eveneens een rol weten te scoren in de volgende Christopher Nolan film.

NieuwsFilm

meest populair