Algemeen

Waarom je 'Godzilla: King of the Monsters' gewoon op groot scherm móet zien

En wat denkt Millie Bobby Brown van haar eerste filmrol?

door Corneel Vanfleteren om 11:02 in Algemeen
Godzilla: King of the Monsters belooft ons iets meer dan twee uur aan spektakel, een gigantisch monster en gevechten om u tegen te zeggen. Dé ster is natuurlijk Godzilla zelf, maar de acteurs legden graag nog eens uit waarom je deze film gezien moet hebben.

Actrice Millie Bobby Brown, die we kennen als Eleven uit Stranger Things, speelt de (menselijke) hoofdrol. Ze vind dat je absoluut naar de bioscoop moet gaan om de film gezien te hebben: "Het is een spectaculaire en opwindende bioscoopervaring die mensen moeten meemaken op groot scherm. We hadden zoveel plezier bij het maken van de film en dat is waarom mensen moeten gaan kijken zodat ze kunnen voelen wat wij voelden, wat gewoon ultiem plezier was." Mede-acteur Ken Watanabe (Inception) sprak dan weer over de geschiedenis van de Godzilla-franchise. "Godzilla-films hebben een diep thema. Elke periode kent een soort angst. De nucleaire bommen, de Koude Oorlog en een bepaald soort van sociaal probleem of zoiets. In de 21ste eeuw moeten we nadenken over natuurrampen. Dit beest staat symbool voor die natuurrampen. We kunnen ze niet beheersen, maar we moeten leven op deze planeet", zei hij.

Onwerkelijk
Voor Millie Bobby Brown was dit haar filmdebuut. Ze kon amper geloven dat ze op de première was: "Het is nogal onwerkelijk. Ik heb zoiets van 'Wat is er nu aan het gebeuren?' Het is zo bizar en onwerkelijk, en ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen. Echt niet. Ik liep hier eigenlijk vaak in de buurt en mijn vader zei dan 'Dit is waar ze premières houden', en nu ben ik hier." Regisseur Michael Dougherty noemde de casting van Bobby Brown een 'no-brainer' nadat hij Stranger Things had gezien: "Ik ben volledig eerlijk als ik zeg dat ze een geweldige breakout-vertolking gaf [in Stranger Things]. We spendeerden meer tijd aan het praten over dieren en de natuurlijke wereld dan over iets anders. Het was een eer en een privilege om met haar te werken. Millie is eigenlijk een oude ziel. Dus ondanks dat ze eruit ziet als een gemiddelde 15-jarige, heeft ze een wijsheid en een kracht over haar die zeldzaam is."

Godzilla: King of the Monsters maakt deel uit van het zogeheten MonsterVerse, waar ook de eerdere reboot Godzilla (2014) en Kong: Skull Island (2017) bij horen. Deze film draait om Godzilla die het opneemt tegen zijn grootste rivaal, de driekoppige draak King Ghidorah. Hoe dat afloopt, zie je vanaf 30 mei in de bioscoop.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Yes nog een weekje ... Smiley face

Chrischzz

Avatar

Wordt weer een uitdaging om deze in 2d te vinden.

LeonardoPacino

Avatar

Tjah, het zal ook een uitdaging worden om de film in zwart-wit te vinden.

Sunspot

Avatar

OKe, is Godzilla nu wel te zien dan...

Grappig, want die voorgaande film gezien, maar geen Godzilla, zag wel wat silhouetten haha

Master Of Films

Avatar

LeonardoPacino "Tjah, het zal ook een uitdaging worden om de film in zwart-wit te vinden."
Tenzij je voor het orgineel gaat. Is tevens ook in 2D. Win-win :D

LeonardoPacino

Avatar

Haha, inderdaad. Nu nog een bioscoop paaien en klaar!

nieuwslaatste nieuws

meest populair