Sylvester Stallone over toekomst 'Rocky' en 'Rambo'

Sylvester Stallone over toekomst 'Rocky' en 'Rambo'

Ook laat de acteur weten dat de films niks met politiek te maken hebben.

Sylvester Stallone heeft al in heel wat films gespeeld, alhoewel zijn bekendste werken zonder twijfel de Rocky en Rambo films zijn. Deze films waren de hoogtepunten van zijn carrière, maar de 72-jarige acteur is er nog niet klaar mee. Zo heeft hij alweer een idee bedacht voor een nieuwe Rocky film en laat hij zich ook uit over Rambo.

Na zes Rocky films en twee Creed films heeft Stallone alweer een nieuw verhaal bedacht voor een volgend deel. Hij werd hiernaar gevraagd tijdens het Cannes Film Festival, waar hij zich uitliet over zijn script: ''Ik kan er nog niet veel over loslaten, maar het lijkt mij gaaf als de film zich deze keer focust op een bokser die illegaal Amerika is binnengekomen en wordt gedeporteerd. Hij moet zich daarna, letterlijk en figuurlijk, terugknokken. Het lijkt me interessant als het zich verhaal zich buiten Amerika afspeelt, in een heel andere wereld''.

Politiek tintje
Het concept ligt wel in lijn met de vorige delen en met Stallone's liefde voor een goed 'underdog' verhaal. Creed II was ook een groot succes, dus het zou best wel eens kunnen dat Stallone's nieuwe idee werkelijkheid wordt. Er wordt vandaag de dag natuurlijk eveneens veel gesproken over immigratie en het lijkt erop dat de film zich enigszins bezig houdt met de politiek. Er wordt ook wel vaker beweerd dat er een politiek bericht schuilt in de Rambo films, maar hier is Stallone het niet mee eens.

Zo zei Stallone, ter promotie van het nieuwste en vijfde deel, Last Blood: ''Ik ben eigenlijk een politieke atheïst. Rambo was nooit bedoeld als een politieke verklaring. Maar het werd er wel een... Ik ben niet slim genoeg om het over politiek te hebben, dat is nu eenmaal niet mijn sterkte. Ik hou me niet bezig met de politiek, dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Ik wil gewoon verhalen vertellen. Nadat President Reagan echter de film gezien had, zei hij: ''Ik heb Rambo gezien en hij is een Republikein!'' tja, vanaf toen begon het 'politieke' debat...''

Het einde in zicht?
Toch denkt de acteur dat hij niet meer al te lang Rambo kan spelen. Hij gelooft dan ook dat hij op een gegeven moment het stokje zal moeten doorgeven aan een opvolger: ''Ik ben 72. Ik kan niet meer alles doen zoals vroeger. 's Morgens word ik dan ook ingesmeerd met olie, anders kraak ik!'' grapte de acteur. Desalniettemin kijken heel veel mensen uit naar het nieuwe deel, waarin Stallone het deze keer zal opnemen tegen een Mexicaans drugskartel.

NieuwsFilm

meest populair