Waarom er zoveel aan 'X-Men: Dark Phoenix' is gesleuteld

Waarom er zoveel aan 'X-Men: Dark Phoenix' is gesleuteld

Weer een hoop geknutsel in een superheldenfilm.

Het kan raar lopen. Een paar jaar geleden werden Deadpool 2, The New Mutants en X-Men: Dark Phoenix aangekondigd voor 2018. Dit is Fox overduidelijk niet gelukt. De tweede Deadpool verscheen, maar Dark Phoenix verschijnt pas binnenkort en The New Mutants komt zelfs pas in 2020 uit.

Simon Kinbergs Dark Phoenix werd hoogstwaarschijnlijk niet alleen uitgesteld vanwege de naderende komst van de Disney/Fox-deal. De film kreeg ook flinke heropnames en deze zorgden onder meer voor een compleet nieuw einde. Acteur James McAvoy tegenover Yahoo! over de echte reden van de aanpassing: "Het einde moest veranderen. Er waren veel overlap en parallellen met een andere superheldenfilm die uitkwam... een tijdje geleden. We hadden geen idee... " En hier doelt de acteur op de Skrulls die in Captain Marvel te zien zijn.

Nu een minder kosmisch verhaal
In gesprek met Digital Spy zei producent Hutch Parker dat het einde van Dark Phoenix diep de ruimte in zou gaan. "Het was veel meer een kosmisch verhaal... Het verhaal eindigde in de ruimte, op een nogal grootse manier," aldus Parker. "We hebben dat echter verplaatst om op aarde terug te kunnen keren, om zo de hoofdpersonages bij elkaar te brengen."

De producent legde ook duidelijk uit dat er een hoop keuzes gemaakt moesten worden en dat er veel niet lekker uitpakte. Volgende week in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair