'Avengers: Endgame' uit Chinese bioscoopzalen: 'Avatar'-jacht kansloos?

'Avengers: Endgame' uit Chinese bioscoopzalen: 'Avatar'-jacht kansloos?

Bakken met geld haalde Endgame op in China.

Het wereldwijde openingsrecord dat Avengers: Endgame in het eerste weekend neerzette was ook te danken aan de honderden miljoenen die China werden opgehaald. Nu de film daar uit de bioscopen is gehaald , is de vraag hoe groot de kans nog is dat Avatar wordt ingehaald als het gaat om het wereldwijde box office record aller tijden?

Die kans is nog altijd aanwezig, maar Endgame moet dan enorm lange adem hebben. En zeker buiten de States is dat bijzonder lastig in het genre. Zonder een mogelijk grootschalige rerelease zal Endgame op basis van de omzetdaling van Avengers: Infinity War nog zo'n 50 miljoen dollar ophalen in de States. Aangezien het verschil tussen Endgame en Avatar nu zo'n 100 miljoen dollar is, moet er dus ook nog zo'n $50 miljoen buiten de States opgehaald gaan worden. Van de wereldwijde weekopbrengst van Endgame komt nu zo'n 65% uit de States. Een snelle rekensom zegt dat Endgame dan eindigt op circa 20 tot 30 miljoen dollar afstand van Avatar. Een grootse rerelease lijkt zeker nodig.

Enorme score in China
Uiteraard is de wereldwijde opbrengst van bijna 2,7 miljard dollar al waanzinnig. Zo'n 614 miljoen dollar belandde in de Chinese bioscoopkassa's. Alleen de Chinese kaskrakers The Wandering Earth (2019) en Wolf Warrior 2 (2017) wisten meer miljoenen op te halen in het thuisland.



NieuwsFilm

meest populair