Algemeen

Fox werkte aan X-Men / Fantastic Four / Deadpool / Daredevil super-crossover

De voorkeur kwam ergens anders te liggen.

door Bram de Groot om 05:00 in Algemeen
De afgelopen jaren werd er nog wel eens gesproken over een crossover tussen de X-Men en Fantastic Four, toen de rechten nog 100 procent bij 20th Century Fox lagen. Nu blijkt dat die film er bijna was gekomen.

En deze zou zelfs nog grootser worden dan je zou denken. Want naast de X-Men en Fantastic Four moesten ook Deadpool en Daredevil in de film voorkomen. Dit blijkt uit een interview van Kevin Smith met X-Men: First Class-scenarist Zack Stentz:


"Mijn ex-partner (Ashley Miller) en ik hebben een geheime film voor Fox geschreven toen we bij Fox werkten aan X-Men: First Class. Ik kan je niet vertellen wat de plot was, maar ik kan je wel vertellen dat het alle personages gebruikte, alle Marvel-personages die Fox had in 2011. Het verhaal gebruikte de X-Men. Het gebruikte de Fantastic Four. Het gebruikte Daredevil. Het gebruikte Deadpool. Daredevil was toen nog van Fox. We hadden bijna Paul Greengrass voor de regie, wat zo gaaf zou zijn geweest. Maar hij had een ander project. De film kwam er niet, maar het was een script waar ik heel trots op ben en de film zou echt goed zijn geworden."

Fantastic Four-reboot
Ook vertelde Stentz kort iets over de gefaalde Fantastic Four-reboot van Josh Trank. "Toen Trank officieel tekende, zei hij: 'Waarom leggen jullie deze andere schrijvers aan mij op? Ik wil mijn eigen schrijver gebruiken, ik wil mijn eigen script maken.' En hij schreef zijn eigen versie. Het was een tegenslag, ook al waren we betaald. Ik was zo trots op dat script. Het ging over hoe de Fantastic Four bijna de Fantastic Five werden, behalve dat een jonge man, Victor von Doom genaamd, te beschadigd bleek. Het is een script waar ik heel trots op was. Josh Trank wilde het niet doen," aldus Stentz tijdens Fatman Beyond.

Vanaf donderdag kunnen we zien hoe X-Men: Dark Phoenix een punt zet achter de zevendelige X-Men sagareeks.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ook in Hollywood staan de beste stuurlui aan wal en weten ze achteraf allemaal hoeveel beter zij het hadden gedaan.
Het had voor F4 helemaal niets uitgemaakt wie welk script had gebruikt en hoe en door wie is geregisseerd.

GreenHornet

Avatar

ik hoop dat bij Dark Phoenix een after credit is die linkt naar MCU

NieuwsFilm

meest populair