Celebrity

Colin Farrell moest scène in 'Minority Report' 56 keer doen wegens kater

De Ierse acteur had de avond daarvoor een hoop gezopen.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
In een interview met UK Mirror is Seven Psychopaths-acteur Colin Farrell dieper ingegaan op zijn verleden als alcoholist en drugsverslaafde. De 43-jarige Ier, die naar eigen zeggen al sinds zijn 14e levendig bezig was met bedwelmende middelen, kon dat opvallend genoeg combineren met zijn acteerwerk. Er was echter één uitzondering. Voor een scène in Steven Spielberg's Minority Report had hij problemen met het uitspreken van één zin.

Dat kwam door de dag daarvoor die speciaal was voor de acteur. Hij legde uit aan UK Mirror: "Er waren een aantal ruige dagen [op de set]. Op zeer arrogante wijze vroeg ik aan ze om mij niet in te plannen voor de dag na mijn verjaardag. Ik zei: 'Alsjeblieft niet op 1 juni, want mijn verjaardag is op 31 mei.' Ik dacht dat een film ter waarde van 100 miljoen dollar wel naar zo'n verzoek zou luisteren... Maar ik moest werken."

Grafsteen
Op zijn 25ste verjaardag sloeg hij een hoop glazen achterover. Het was een ruige avond uit. "Ik had geen oog dichtgedaan," gaat Farrell verder. "Mijn tekst was: 'I'm sure you've all grasped the fundamental paradoxical pre-crime methodology.' Ik weet dat nu nog steeds, 16 jaar later, omdat het zoveel paniek en ongerustheid heeft veroorzaakt. Dat zou op mijn grafsteen moeten staan." Helaas voor Farrell was dat ook de dag dat zijn zus hem op de set kwam bezoeken. "Na 56 pogingen moest ze ervandoor. Ik was een ramp."

Nuchter
De acteur is zichzelf weer sinds 2005, toen hij na het maken van Miami Vice professionele hulp ging zoeken bij een ontwenningskliniek. Volgens Farrell was hij sinds zijn jeugd elke dag wel dronken of high. Nadat hij aan een hoop films werkte in 2018 meldde de acteur zich opnieuw aan bij een kliniek uit voorzorg. Een naaste van hem had tegen People Magazine gezegd: "Hij is al 12 jaar nuchter en wil dat het zo blijft. Hij heeft wat tijd voor zichzelf genomen om op te knappen. Dit was allemaal zijn idee."

NieuwsFilm

meest populair