Opmerkelijk: Hugh Jackman niet welkom als Wolverine in 'X-Men: Dark Phoenix'

Opmerkelijk: Hugh Jackman niet welkom als Wolverine in 'X-Men: Dark Phoenix'

Filmmaker Simon Kinberg heeft een duidelijke reden.

Hoewel Hugh Jackmans Wolverine een waardig einde kreeg in Logan (2017), hadden veel fans de mutant met de metalen klauwen stiekem nog wel één keer willen zien. Regisseur Simon Kinberg heeft in een nieuw interview met Rolling Stone onthuld dat er echter absoluut geen plaats voor Wolverine was in zijn debuutfilm Dark Phoenix vanwege de veel jongere Jean Grey (Sophie Turner).

Bekijk de afbeelding
Met Dark Phoenix sluit Fox zijn X-Men-reeks af. Hugh Jackman gaf jarenlang gestalte aan één van de belangrijkste en populairste mutanten in deze filmfranchise. In Dark Phoenix is zijn Wolverine echter nergens te bekennen. Volgens filmmaker Simon Kinberg paste hij simpelweg niet in dit nieuwe verhaal. Zelfs als Jackman vrijwillig had aangeboden om - na Logan, waarmee hij afscheid nam van de rol - tóch terug te keren, had Kinberg hem niet gebruikt in zijn script.

"Iedereen die bekend is met het verhaal van Dark Phoenix zou begrijpen dat je als maker het liefdesverhaal van Jean en Logan natuurlijk het liefst wil omarmen", vertelt Kinberg aan Rolling Stone. In The Last Stand (2006), eveneens gebaseerd op de Dark Phoenix-reeks uit de comics, werd de relatie van Jean (toen nog gespeeld door Famke Janssen) en Logan wél behandeld.

Ongemakkelijk leeftijdsverschil
Kinbergs afweging is duidelijk. "Het idee om Hugh Jackman - ook al ziet hij er nog geweldig uit voor zijn leeftijd - en Sophie Turner een relatie te laten hebben vond ik niet echt prettig". Daarnaast draait Dark Phoenix volledig om Jean. De aanwezigheid van een geliefde held als Wolverine zou het publiek te veel afleiden volgens Kinberg. "Ik heb er alles aan gedaan om de aandacht op Jean te vestigen", legt hij uit. "Dit moest een hele andere filmervaring worden".


Dark Phoenix is vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen te zien!

NieuwsFilm

meest populair