Algemeen

Critici en publiek zijn het volstrekt oneens over nieuwe 'Shaft'

Een klassiek meningsverschilletje tussen de 2 belangrijkste doelgroepen.

door Arjen Rooseboom om 09:33 in Algemeen
Een paar dagen geleden berichtten we dat de recensenten unaniem negatief waren over de nieuwe Shaft van regisseur Tim Story. Nu komen de eerste neutrale publieksreacties naar buiten en die blijken toch behoorlijk haaks te staan op die van de critici.

Op Rotten Tomatoes is Shaft flink 'rotten' met een gemiddelde beoordeling van 35%. Kraakpunten zijn de homofobische, seksistische en racistische toon plus het slechte script. Daartegenover staat echter de publieksscore van maar liefst 93%! Op CinemaScore, een exitpoll onder bioscopen, krijgt de film momenteel een dikke A-rating toegekend.

Ambities de prullenbak in
Ondanks deze fanliefde, uit zich dat nog niet in de opbrengst, want die is voorlopig ver ondermaats. Met een opening van 8,3 miljoen dollar lijkt een vroegtijdige dood in aantocht voor de leden van de Shaft-familie. En dat terwijl de makers juist heel wat toekomstplannen hadden.

In de actiecomedy van Warner Bros en New Line Cinema maakt John Shaft II (Samuel L. Jackson) kennis met zijn zoon (Jessie T. Usher) die hij beschermt en ondertussen de kneepjes van het vak probeert bij te brengen, welke hijzelf weer heeft geleerd van zijn eigen vader John Shaft I (Richard Roundtree). Vanaf 28 juni te zien op Netflix!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

'Zijn eigen vader John Shaft I' heb toevallig gisteren nog Shaft uit 2000 gekeken, maar daar was Richard Roundtree toch echt de oom en niet de vader van Sam L Jackson. Of is dit een verhaal twist in het nieuwste deel?

timdekw

Avatar

Ik kan me vergissen, maar ik merk steeds vaker op dat het publiek en critici het niet met elkaar eens zijn. Ook bij mezelf merk ik steeds vaker dat ik het totaal niet eens ben met critici, terwijl dit vroeger wel anders was. En dat geldt voor zowel films die door critici worden afgebrand als die door ze worden opgehemeld. Vreemd...

Rich Art

Avatar

@McKelly: dat schijnt aangepast te zijn omdat dat beter werkte in het verhaal van deze Shaft. Hoe vreemd dat ook klinkt...

Marklar

Avatar

Grootste nieuws in dit bericht is dat de film blijkbaar door netflix gekocht is?

Frietgezicht

Avatar

@ McKelly, klopt.
Bij Double Toasted(leuk youtube kanaal trouwens met humorische reviews) verklaarden ze dat met dat bij donkere mensen vaak de oom de vader(figuur) is lol.
Zijn zelf donkere reviewers voor het racistisch lijkt ;)

Decepticon

Avatar

Idd Marklar, dat haal ik er ook uit, ik had niet verwacht dat ie direct naar Netflix zou gaan ipv de bioscoop.

Rick Dalton

Avatar

Het is al een hele tijd bekend dat deze film eind deze maand maar Netflix komt. Zelf ben ik daar erg blij, het lijkt mij een erg leuke film, maar om er voor naar de bioscoop te gaan? Dat vind ik een beetje ver gaan.

Master Of Films

Avatar

Marklar "Grootste nieuws in dit bericht is dat de film blijkbaar door netflix gekocht is?"


Decepticon "Idd Marklar, dat haal ik er ook uit, ik had niet verwacht dat ie direct naar Netflix zou gaan ipv de bioscoop."
Nieuws wat al meer dan een jaar bekend is.

03.02.2018 De drie 'Shaft'-acteurs bij elkaar voor reboot.

Netflix is gestart met de opnames voor de nieuwe Shaft-film welke enige tijd geleden werd aangekondigd. De film wordt een vervolg op de originele film uit 1971 en ter gelijkheid van de productiestart kwamen de drie "Shafts" bij elkaar: dé Shaft Richard Roundtree, Shaft-neef Samuel L. Jackson en Jessie T. Usher, de zoon van Jacksons Shaft.

Marklar

Avatar

ok, blijkbaar al een tijd bekend. Ik zag een bericht van een paar dagen geleden op deze site en daar stond bij dat nog niet bekend was wanneer deze film in Nederland in de bios zou verschijnen.

Sunspot

Avatar

Daarom, waarom zou je he tnog lezen, tegenwoordig is alles homofoob, racistisch, seksistisch, het maakt allemaal niet meer uit pfff.

Niks meer mag tegenwoordig, pussy samenleving, gewoon triest.

NieuwsFilm

meest populair