Critici en publiek zijn het volstrekt oneens over nieuwe 'Shaft'

Een klassiek meningsverschilletje tussen de 2 belangrijkste doelgroepen.

Een paar dagen geleden berichtten we dat de recensenten unaniem negatief waren over de nieuwe Shaft van regisseur Tim Story. Nu komen de eerste neutrale publieksreacties naar buiten en die blijken toch behoorlijk haaks te staan op die van de critici.

Op Rotten Tomatoes is Shaft flink 'rotten' met een gemiddelde beoordeling van 35%. Kraakpunten zijn de homofobische, seksistische en racistische toon plus het slechte script. Daartegenover staat echter de publieksscore van maar liefst 93%! Op CinemaScore, een exitpoll onder bioscopen, krijgt de film momenteel een dikke A-rating toegekend.

Ambities de prullenbak in
Ondanks deze fanliefde, uit zich dat nog niet in de opbrengst, want die is voorlopig ver ondermaats. Met een opening van 8,3 miljoen dollar lijkt een vroegtijdige dood in aantocht voor de leden van de Shaft-familie. En dat terwijl de makers juist heel wat toekomstplannen hadden.

In de actiecomedy van Warner Bros en New Line Cinema maakt John Shaft II (Samuel L. Jackson) kennis met zijn zoon (Jessie T. Usher) die hij beschermt en ondertussen de kneepjes van het vak probeert bij te brengen, welke hijzelf weer heeft geleerd van zijn eigen vader John Shaft I (Richard Roundtree). Vanaf 28 juni te zien op Netflix!





NieuwsFilm

meest populair