Algemeen

Vervolg op nieuwe 'Shaft' staat al in de startblokken

Maar of die er ook ooit echt gaat komen, hangt af van de ontvangst...

door Arjen Rooseboom om 05:39 in Algemeen
De franchise over de keiharde zwarte detective Shaft lanceerde in 1971 de carrière van Richard Roundtree en was het begin van de succesvolle Blaxploitation-beweging. Binnenkort verschijnt na 2 rechtstreekse sequels in 1972 en 1973 en de 2000-reboot met Samuel L. Jackson alweer het 5e deel of de 2e reboot, wederom simpelweg getiteld Shaft (voorheen nog Son Of Shaft).

Tegenover Cinemablend vertelde regisseur Tim Story (Fantastic Four/Ride Along) dat het script voor een vervolg al klaarligt en de productie wat hem betreft heel spoedig kan starten. Hij wil de door hem gecreëerde familieband tussen opa Roundtree, vader Jackson en nieuwkomer Jessie T. Usher als zoon JJ graag verder uitdiepen in meer films.

We gaan iedereen terugbrengen. We hebben niet alleen de kernmerkende actie gemoderniseerd, maar willen ook een nieuwe generatie aanspreken. Zo kunnen dan op ten duur de Maya's van Regina Hall en Sasha's van Alexandra Shipp een prominentere rol gaan innemen om het vrouwelijk schoon kracht bij te zetten. Op het einde van deze film zie je de hele familie samen, geef ze allemaal een pistool en het wordt geweldig!

Reacties so far zijn negatief
We zullen eerst nog moeten zien hoe het brede publiek gaat reageren op de film en of er commercieel genoeg winst gemaakt wordt voor de makers om überhaupt concreet naar deze plannen te kijken. Voorlopig is het met de eerste vooruitzichten onder critici best somber gesteld.

Vanaf 28 juni is de film van Warner Bros en New Line Cinema te bewonderen op streamingdienst Netflix. Bekijk hieronder de officieel uitgebrachte trailer en een restricted trailer met 'iets' meer gevloek:
1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick Dalton

Avatar

Lijkt mij een erg leuke film, is kijken of Netflix hier goed aangedaan heeft. Wel een slecht teken dat hij al zo snel op Netflix komt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair