Celebrity

James Cameron wil met Peter Jackson een veganistische toekomst creëren

Stoppen we allemaal met het eten van vlees binnen 20-30 jaar tijd?

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Oscarwinnaar James Cameron wil nog steeds de wereld veranderen. Niet alleen wat betreft films, maar ook het klimaat. De 64-jarige Canadees volgt nu al zeven jaar een veganistisch dieet. Volgens de maker achter films als The Terminator en Aliens helpt het de wereld als er geen dieren en minder zuivelproducten gegeten worden. Samen met collega Peter Jackson wil hij nu een stap verdergaan. Tegenover het Nieuw-Zeelandse programma Sunday onthulde Cameron aan een voedselonderneming te werken die plantaardige producten produceert.

De geruchten gaan al twee jaar rond, maar het tweetal lijkt er nu echt energie in te willen steken. Zo vertelt Cameron: "Peter wil dolgraag 'plant vlees'-fabrieken hebben, hier in Nieuw-Zeeland. Dus we kunnen hier banen creëren. Ik denk dat het een manier is om [kleinere] plaatsen essentieel te maken. Als we daar 'plant vlees'-fabrieken kunnen plaatsen, of 'plant kaas'-fabrieken of 'plant zuivel'-fabrieken."

Imago
Cameron, die in Nieuw-Zeeland een oppervlakte van meer dan één duizend hectare bezit, wil dat Nieuw-Zeeland het eerste land is dat een punt zet achter veehouderij. Puur om invloed te hebben op het milieu. "Wat we terugzien is dat de rivieren en meren hier buitengewoon vervuild zijn," geeft Cameron aan, die overigens in Wellington woont. "Nieuw-Zeeland voldoet momenteel niet aan het imago dat ze hebben en het imago dat ze aan de wereld presenteren."

Fase
Begin 2017 richtten Cameron en Jackson met hun geliefden PBT New Zealand op. Met behulp van hun onderneming hopen ze binnen een periode van twintig of dertig jaar de wereld vrij van dierenvlees te maken. Schot in de zaak is er nog niet. "Het is nog maar de beginperiode. We hebben een zeer klein team en we zitten in principe nog maar in de onderzoeksfase," aldus Cameron.

NieuwsFilm

meest populair