'Avengers: Endgame' lijkt 'Avatar' toch in te halen!

'Avengers: Endgame' lijkt 'Avatar' toch in te halen!

Het record is nu eindelijk heel erg in zicht.

Het zou zomaar kunnen dat Avengers: Endgame alsnog de box office verdienste van Avatar gaat verbeteren. De rerelease van de Marvel-film werd dan wel niet zo goed ontvangen, de box office liegt er niet om. Nog maar 12 miljoen dollar en dan is de grens bereikt!

Avengers: Endgame verdiende afgelopen weekend in de Verenigde Staten 9 miljoen dollar aan de box office. Het gaat dan om het 4 juli-weekend. Daarna was de film nog eens goed voor 3,1 miljoen dollar. De wereldwijde verdienste komt daarmee uit op 2,776 miljard dollar, bijna evenveel als Avatar dat goed was voor 2,788 miljard dollar.

Snelle ontwikkelingen
Nog geen twee weken geleden schreven we dat het erop leek dat Avengers: Endgame de score van Avatar niet kon verbreken. De film moest nog 38 miljoen dollar verdienen om Avatar in te halen en de schrale toevoeging van een half-afgemaakte scène leek een iets te doorzichtige poging van Marvel om Avatar toch in te halen.

Maar ondertussen blijkt dat te vroeg geroepen en begint het erop te lijken dat Avengers: Endgame de komende drie tot vijf weken toch de best verdienende film ooit (niet gecorrigeerd voor inflatie) gaat worden.

NieuwsFilm

meest populair