Algemeen

'Avengers: Endgame' lijkt 'Avatar' toch in te halen!

Het record is nu eindelijk heel erg in zicht.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het zou zomaar kunnen dat Avengers: Endgame alsnog de box office verdienste van Avatar gaat verbeteren. De rerelease van de Marvel-film werd dan wel niet zo goed ontvangen, de box office liegt er niet om. Nog maar 12 miljoen dollar en dan is de grens bereikt!

Avengers: Endgame verdiende afgelopen weekend in de Verenigde Staten 9 miljoen dollar aan de box office. Het gaat dan om het 4 juli-weekend. Daarna was de film nog eens goed voor 3,1 miljoen dollar. De wereldwijde verdienste komt daarmee uit op 2,776 miljard dollar, bijna evenveel als Avatar dat goed was voor 2,788 miljard dollar.

Snelle ontwikkelingen
Nog geen twee weken geleden schreven we dat het erop leek dat Avengers: Endgame de score van Avatar niet kon verbreken. De film moest nog 38 miljoen dollar verdienen om Avatar in te halen en de schrale toevoeging van een half-afgemaakte scène leek een iets te doorzichtige poging van Marvel om Avatar toch in te halen.

Maar ondertussen blijkt dat te vroeg geroepen en begint het erop te lijken dat Avengers: Endgame de komende drie tot vijf weken toch de best verdienende film ooit (niet gecorrigeerd voor inflatie) gaat worden.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

En als het met de re-release niet lukt proberen ze toch wat anders.

EntertainmentWatcher

Avatar

En toch hoop ik dat James Cameron ook zijn Avatar gaat re-releasen. Wat overigens denk ik ook wel gaat gebeuren, bij de komst van deel 2.

McGraig

Avatar

Ik heb hem nog steeds niet gezien; maar volgende week in de vakantie moet lukken; mits hij nog ergens draait. Ik wil ook naar Spider-Man en het is inmiddels wel duidelijk dat je die niet moet kijken zonder Endgame gezien te hebben. Wellicht krijgt de film in de zomervakantie nog een boost

chefry1983

Avatar

^
Je moet goed zoeken

GreenHornet

Avatar

het is ook verstandig om Captain Marvel te kijken voor de Nieuwe Spiderman

SplashySleet20

Avatar

Ik vind voor die 7 minuten extra persoonlijk een beetje overbodig. Nog steeds.

voldemort8690

Avatar

avatar was al eens re release als special edition met extra 8 min, dus als avengers endgame, avatar inhaal, is dat voor mij de beste film omdat er geen extra scene's zijn bijgevoerd gelijk bij avatar

ThysRomani

Avatar

Waarom geen kickstarter campagne. Het gaat toch om geldklopperij voor een financieel record. Dit heeft niks meer met de film te maken.

Laten we allemaal een euro doneren, zodat we er later achter kunnen komen hoe dom dit eigenlijk is.

kokosnoot

Avatar

Kijk alleen al naar het filmnieuws hier over End game, dat Avatar nooit gehad heeft in haar tijd. Dit is zo een gepimpt resultaat voor een deel. Social media etc. Tig Trailers, Geld wat in de posters was gestoken. Het wordt allemaal daardoor een beetje betekenisloos.

@ThysRomani Helemaal met je eens! Wat een bullshit en farce is dit geworden.

Eddie Singer

Avatar

De geld-race is spannender dan Endgame zelf...

LeonardoPacino

Avatar

@EntertainmentWatcher : Je bedoelt opnieuw?

Grappig dat iedereen hier zo over valt, terwijl de 2 films van Cameron die jaren lang op 1 en 2 hebben gestaan precies hetzelfde hebben gedaan.

Wat een zorgeloos leven moet je trouwens verder hebben als dit het gene is waar je je druk om maakt.

Blockbuster

Avatar

Off Topic:

Reboot Look Who's Talking op komst!

https://www.telegraaf.nl/entertainment/264863352/reboot-look-who-s-talking-in-de-maak

Straks gaan ze Baby Geniuses ook nog rebooten. Kan er trouwens alleen maar beter op worden...

Khalidmocro

Avatar

@green hornet.. is niet noodzakelijk we end game

eltorro

Avatar

Waar komt die 12 miljoen vandaan? Volgens Box office mojo en the Numbers is Avengers nog 15.5 miljoen verwijderd van Avatar. Volgens Box office mojo heeft Avengers het afgelopen week, vorige weekend en dit weekend in totaal 10 miljoen opgehaald en niet 12.1 miljoen (9+3.1).

De kans is klein dat Avengers Avatar inhaald. Buiten Noord Amerika heeft Avengers de afgelopen week (inclusief het weekend) nog geen eens 2 miljoen opgehaald, afgelopen week was dit nog het 3 dubbele. De film had in Noord Amerika afgelopen weekend een drop van 50%. Dus de film zal wel mazzel nodig hebben om nog een kans te maken.

Pietjebam

Avatar

'Boeie ruurd, boeie'

Gigan72

Avatar

Een kut film wordt vervangen door een andere kut film.

Pato

Avatar

6 mei was de verwachting nog ruim $3,2 miljard, zo'n slordige halve $500 miljoen BOVEN Avatar. Die verwachting is enorm teruggelopen tot $2.784.784.602 op 26 juni, zo'n $3 miljoen ONDER Avatar. Na de re-release staat de verwachting op Endgame: $2.788.695.516, een slordige 7 ton boven Avatar ...

Met het verwachte terugloop patroon lijkt het erop dat je toch onder Avatar uitkomen ...

Pato

Avatar

@JIM PEDD

Op 9-7-2019 was de stand: 2772 (niet 2776)

NieuwsFilm

meest populair