Algemeen

'Barbie'-film met Margot Robbie krijgt verrassend schrijversduo

Wordt Barbie feministisch?

door Corneel Vanfleteren om 12:21 in Algemeen
Je zou bijna vergeten dat deze film écht in de planning staat. Een speelfilm over Barbie, met Margot Robbie in de hoofdrol. Nu heeft Warner Bros. twee scenaristen aangetrokken die vooral bekend zijn van een totaal ander soort films.

De schrijvers in kwestie zijn Greta Gerwig en Noah Baumbach. Gerwig kennen we als schrijfster en regisseuse van (relatief) kleinschalige dramafilms als Lady Bird, Nights and Weekends en het nog te verschijnen Little Women. Baumbach werkte mee aan het verhaal van een aantal Wes Anderson-films, met name The Life Aquatic with Steve Zissou en Fantastic Mr. Fox. Het zijn niet direct schrijvers die je associeert met een film die toegankelijk moet zijn voor een breed publiek. En al helemaal niet het type film waar merchandise een belangrijke rol speelt. Mattel, het bedrijf achter Barbie, zal ongetwijfeld de kassa's willen laten rinkelen.

Sterke vrouwen en feminisme
Volgens Variety wordt Greta Gerwig ook gevraagd om de film te regisseren, maar WB en de filmmaakster hebben daarover nog geen deal bereikt. De keuze voor Gerwig is extra opvallend als je weet dat haar films vooral sterke vrouwen naar voren schuiven, en vaak een feministische boodschap hebben. Zou Warner Bros. met de keuze voor deze scenariste een hint willen geven over de richting die ze uit willen gaan? Barbie wordt vaak gezien als een bimbo, het archetype van een dom blondje. Is dat straks niet meer het geval?

Margot Robbie zelf zal naast acteren, ook de film mee produceren via haar eigen bedrijf. De film is de eerste in een reeks van aangekondigde samenwerkingen tussen Mattel en Warner Bros. Het merk Barbie is goed voor verkoopcijfers van zo'n 3 miljard dollar wereldwijd. Geen wonder dat men dan een film wil maken. Deze moet in mei 2020 verschijnen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Tuurlijk gaat het een feministische film worden, weten we toch.

En er komt ook een dikke Barbie en.....

NieuwsFilm

meest populair