Algemeen

Marvel doet het weer: 'Spider-Man: Far From Home' bereikt 1 miljard dollar

De derde op rij alweer!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Spider-Man: Far From Home is de negende film van Marvel Studios die 1 miljard dollar opbrengt aan de box office. Het is de eerste film in de Spider-Man-franchise die de magische grens weet te bereiken.

Het geld voegt niets toe aan de verdienste van Disney, wel aan die van Sony, die eigenaar is van de franchise. Het is de tweede keer in de geschiedenis van Sony dat een van zijn films 1 miljard dollar opbrengt, nadat Bond-film Skyfall de grens ook wist te overschrijden.

Derde keer op rij
Far From Home is overigens ook meteen de derde Marvel-film op rij die 1 miljard dollar verdient. In maart kwam Captain Marvel uit, in april gevolgd door Avengers: Endgame dat de 2 miljard zelfs bereikte. Vermoedelijk is het einde voorlopig niet in zicht, want Marvel heeft de komende jaren nog heel wat grote films gepland staan om uit te brengen die de grens vast ook gaan bereiken.

Benieuwd wat Marvels Phase 4 je gaat brengen? Lees dan hier onze special.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gjaldo

Avatar

Uhhh... Ik weet niet wat ik moet denken, weer een 1 miljard film voor Marvel! Kom op DC dat kan je ook!

Gjaldo

Avatar

Uhhh... Ik weet niet wat ik moet denken, weer een 1 miljard film voor Marvel! Kom op DC dat kan je ook!

CorneelVf

Avatar

Overigens heeft Sony voor Skyfall minder dan 25% van de opbrengsten teruggekregen, aangezien het merendeel naar EON Productions en MGM ging.
Het is te hopen voor ze dat de deal met Disney iets lucratiever is.

Goku32

Avatar

Terecht het is een geweldige superhelden film weer van Marvel. En Gjaldo natuurlijk kan DC dat ook ze hebben al geweldige films laten zien aan ons dus. Ben fan van Marvel en DC dus

RobzZ01

Avatar

@Gjaldo

Dat is al gelukt met Aquaman. Wonder Woman 1984 zou dat ook best kunnen gaan doen, gezien de box office van de vorige.

RobzZ01

Avatar

En Disney krijgt nog Aladdin en Toy Story 4 waarschijnlijk erbij dit jaar als Miljarden films. Lekker bezig zo.

Rutherford

Avatar

Hij was dan ook verrassend goed.

SunChaser

Avatar

Robz01
Dit jaar komen Frozen en Star Wars ook nog met een miljarden kans

Brein8998

Avatar

Kwam er net achter dat de helft van alle films die de miljard grens gehaald hebben (41 films), vallen onder het Disney label. Bizar eigenlijk...

Rohieth

Avatar

Lijst met films die 1 miljard overschrijden, wordt met de maand/jaar bizarrer.

Besef dat hier films tussenzitten uit The Fast and Furious franchise, Transformers franchise en films als Minions, Frozen en Despicable Me 3.....

Molemanski

Avatar

@corneelvf dat is het zeker. De volledige opbrengst gaat namelijk naar Sony. De deal houd in dat Marvel VOOR Sony de films mag maken binnen het MCU.

Wat zit er in voor Marvel? Ze hebben 6 films in het contract staan. 3 gezamelijke, 3 solo's. 5 van de 6 hebben we al gehad. De solo films gaan qua opbrengst naar sony. Het enige wat marvel er uit haalt is dat zij de inkomsten van franchising krijgen, dus alles wat kids vragen aan hun ouders in de intertoys. En de gezamelijke films (civil war, infinity & endgame)

Sony was sowieso al wat pittiger met FFH door een eis te stellen dat ie 1 miljard moet opbrengen anders nemen ze zelf het stokje over voor de 3e en wellicht laatste solofilm.

RoberPaulsen

Avatar

@RobzZ01 en vergeet Lion King niet

NieuwsFilm

meest populair