Featured

Marvels Phase 4: wat je moet weten!

De films en series gaan allemaal gekoppeld zijn.

door Jim Pedd om 17:07 in Featured
Marvel Studios keerde dit jaar terug naar de San Diego Comic-Con. Kevin Feige onthulde tijdens zijn presentatie Phase 4 van het MCU. Opvallend in deze fase is de koppeling tussen series en films, die sterker dan ooit zal zijn. In dit artikel vertellen we je precies wat je kan verwachten.

Marvels Phase 4 bestaat in totaal uit tien projecten. Het gaat om films en series die in de loop van 2020 en 2021 uit zullen komen. De komende twee jaar zullen de X-Men en Fantastic Four nog geen rol krijgen in het Marvel Cinematic Universe, maar wordt daar wel naar gekeken.

BLACK WIDOW, 1 MEI 2020


Het gerucht ging al lange tijd dat Black Widow het startschot van Phase 4 zou vormen. Dat is bevestigd, evenals de eerste details. De film speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War en dus niet in het verre verleden zoals gedacht werd. We volgen Black Widow (Scarlett Johansson) terwijl ze het opneemt tegen Taskmaster, de grote schurk van deze film. De film van regisseur Cate Shortland zou vol actie zitten; meer actie dan welke MCU-film dan ook.

» Taskmaster grote slechterik in solofilm 'Black Widow'
» Officiële blik op 'Black Widow'-schurk Taskmaster en plek in tijdlijn bekend!

FALCON AND THE WINTER SOLDIER, HERFST 2020


In de herfst van 2020 krijgen we de eerste Disney Plus-serie van Marvel Studios te zien. Daarvan krijgen we er maar liefst vier, maar deze vormt het startschot van die reeks. De series zijn interessant, want ze hebben echt invloed op de films. Falcon and the Winter Soldier draait om Falcon (Anthony Mackie) en Winter Soldier (Sebastian Stan), die het op moeten nemen tegen Baron Zemo (Daniel Brühl), die in Captain America: Civil War de schurk was. Ditmaal krijgen we een comicsaccurate versie van de schurk te zien, met zijn paarse masker.

» Captain America-acteur over zijn nieuwe pak

ETERNALS, 6 NOVEMBER 2020


Eternals is de tweede film die Marvel ons brengt in Phase 4. Het wordt een sci-fi film die ons moet doen denken aan het quirky Guardians of the Galaxy en is een van de vele toekomstige kosmische films in het MCU. De Eternals zijn een groep krachtige mensen die geschapen zijn door de Celestials. Wanneer Eternals zich afspeelt is niet helemaal zeker, maar het schijnt een prequel te zijn die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in het MCU afspeelt. De cast is ook bevestigd: Salma Hayek is teamleider Ajax, Angelina Jolie is Thena, Richard Madden speelt Ikaris, Kumail Nanjiani is te zien als Kingo, Lauren Ridloff mag Makkari spelen, Brian Tyree Henry is niemand minder dan Phastos, Lia McHugh speelt het personage Sprite en Dong-seok Ma rondt het ensemble af als Gilgamesh.

» Marvel bevestigt Angelina Jolier, Richard Madden & Salma Hayek voor 'The Eternals'!
» Concept-art Marvels 'Eternals' onthult de Celestials

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS, 12 FEBRUARI 2021


Vorig jaar al hoorden we dat Marvel ons Shang-Chi zal brengen en nu zijn er voor het eerst details. Acteur Simu Liu speelt de titelheld in deze film van regisseur Destin Cretton. In de film is Tony Leung te zien als de echte Mandarin van het MCU, nadat het personage geteased werd in Iron Man 3 en in de One-Shot All Hail the King. Naar het schijnt zullen we in deze film alles te weten komen over de oorsprong van de Ten Rings, een terroristische organisatie die het leven van heel wat helden zuur zal proberen te maken.

» Simu Liu speelt hoofdrol in Marvels 'Shang-Chi'

WANDAVISION, LENTE 2021


Dan gebeurt er iets interessants in het MCU. In de lente van 2021 komt de serie WandaVision op Disney Plus te staan, die zich afspeelt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Alhoewel zijn personage dood is, keert Paul Bettany op onbekende wijze terug in het MCU als Vision. Hij wordt vergezeld door Elizabeth Olsen, die de rol van Scarlet Witch weer speelt. Daarnaast zien we in de serie een volwassen versie van Monica Rambeau (Teyonah Parris), die we in Captain Marvel leerden kennen. De serie is op de een of andere manier verbonden aan de eerstvolgende film in het MCU, al weten we nog niet helemaal hoe.

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS, 7 MEI 2021


De film met koppeling aan WandaVision komt meteen daarna uit in de bioscopen. Althans, in de lente van 2021 kunnen we naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscopen. Regisseur Scott Derrickson keert terug als regisseur, net als acteur Benedict Cumberbatch weer te zien is als Doctor Strang. Verder zal ook de Scarlet Witch van Elizabeth Olsen op de een of andere manier te zien zijn. Volgens Derrickson wordt dit de eerste echte horrorfilm van het MCU en speelt het multiversum, zoals de titel al duidelijk maakt, een grote rol. Gespeculeerd wordt dat dit multiversum uiteindelijk ook een ingang biedt voor Marvel om de X-Men te introduceren.

» Scarlet Witch speelt rol in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

LOKI, LENTE 2021


Het multiversum heeft voortaan een rol in het Marvel Cinematic Universe, zoals de Disney Plus-serie Loki ook duidelijk maakt. Tom Hiddleston keert daarin terug als Loki, de God of Mischief, die om het leven kwam in Avengers: Infinity War. Maar het personage leeft in een ander universum gewoon door. De gebeurtenissen van Avengers: Endgame toonden ons de 2021-versie van Loki die wist te ontkomen en de Tesseract stal. Dat heeft gevolgen en welke dat zijn, gaan we in deze serie merken.

WHAT IF...?, ZOMER 2021


What If...? staat los van de rest van het Marvel Cinematic Universe en eigenlijk ook van Phase 4. Het is een animatieserie die zich richt op alternatieve scenario's in de geschiedenis van het MCU. Maar liefst 25 acteurs uit het MCU keren terug om stemmen in te spreken, waaronder Chris Evans, Hayley Atwell, Paul Rudd, Natalie Portman, Michael B. Jordan en Samuel L. Jackson. Acteur Jeffrey Wright spreekt de stem van The Watcher in, een Celestial die aangewezen is om de Aarde in de gaten te houden. We hebben ook al een idee gekregen van wat voor alternatieve scenario's er verkend worden. Zo wordt Steve Rogers Iron Man en Peggy Carter wordt Captain America.

HAWKEYE, LENTE 2021


Hawkeye wordt de laatste van de vier series die Marvel voor Disney Plus maakt. De serie draait om de manier waarop Clint Barton, wederom gespeeld door Jeremy Renner, het stokje van Hawkeye doorgeeft aan Kate Bishop. Haar kennen we uit de verschillende Young Avengers-comics, dus wellicht dat haar verschijning in het MCU het begin vormt voor zo'n serie of film. De actrice die Kate Bishop zal spelen is overigens nog niet gecast. Geinig is ook dat Hawkeye in alle andere MCU-series op Disney Plus te zien zal zijn.

THOR: LOVE AND THUNDER, 5 november 2021


Een tijd geleden werd Thor: Love and Thunder al aangekondigd. De film wordt weer geregisseerd door Taika Waititi en acteurs Chris Hemsworth en Tessa Thompson keren terug als Thor en Valkyrie. Maar opvallender aan deze film is de terugkeer van actrice Natalie Portman. Zij heeft getekend om weer terug te keren als Jane Foster. Maar het personage wordt in deze film bovenal Lady Thor, die gebruik zal gaan maken van de hamer Mjölnir. Deze film wordt de afsluiter van Phase 4.

» Officieel: Natalie Portman terug als Lady Thor in 'Thor 4'!
» Officieel: Valkyrie eerste LHBTI-heldin in MCU!

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

ik Ben best blij dat de originele avengers nog aandacht krijgen in phase 4 en niet compleet vergeten worden

Decepticon

Avatar

Mocht Falcon and the Winter Soldier floppen, door tegenvallende kijkcijfers, te weinig abonnees, zullen de andere series dan nog gecanceld worden?

Artificialis

Avatar

Hopelijk worden het mini-series van hooguit een paar afleveringen. Hele seizoenen van Hawkeye moeten doorkomen om de filmreeks te kunnen blijven volgen, daar heb ik echt geen zin in.

Devenace

Avatar

En ik ga er geen 1 van kijken en zien.
Wat ben ik hier klaar mee :D

Frietgezicht

Avatar

Salma die de naam van mijn clubbie krijgt, lijkt wel een droom.

Maar we weten nu dus ook gelijk dat die series die er waren echt niks te maken hebben met de films of is Cottenmouth veranderd in Blade?

MovieMeester

Avatar

Vet! Ik kijk vooral uit naar Thor

Rickb

Avatar

Ben ook wel een beetje MCU moe. Hoor steeds vaker om me heen dat mensen er klaar mee zijn nu Endgame geweest is. Figuren zijn weg en komen weer terug. We gaan terug in de tijd. Right. Hadden ze eerder kunnen bedenken.

NieuwsFilm

meest populair