Epische trailer '1917' van Sam Mendes (Skyfall) toont de ware hel van WOI

De Britse regisseur beschikt over een sterrencast om dit extra kracht bij te zetten.

Na twee films over een beroemde geheim agent, keert regisseur Sam Mendes weer terug (sinds Jarhead uit 2005) naar zijn roots met 1917, een intens oorlogsdrama over de hoogtijdagen van de Eerste Wereldoorlog. Een trailer staat nu online, bekijk deze hieronder:


We volgen de twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) die een schijnbaar onmogelijke missie krijgen waarbij ze over vijandelijk gebied moeten trekken in een race tegen de klok om zo een bericht af te leveren dat het leven kan redden van ruim 1600 soldaten, waaronder Blake zijn eigen broer.

Voor dit project werkte Mendes opnieuw samen met de Oscar-winnende cinematograaf Roger Deakins en de beelden zien er dan ook weer fantastisch uit. De plot klinkt vergelijkbaar met dat van Dunkirk (2017) maar de andere setting van WOI en unieke regiestijl van Mendes zullen hier ongetwijfeld een memorabel juweeltje van gaan maken.

Universal Pictures zal 1917, dat barst van de bekende namen waaronder Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Richard Madden en Colin Firth, in de Nederlandse bioscopen releasen op donderdag 9 januari 2020!

NieuwsFilm

meest populair