Waarom [spoiler] niet te zien was in 'Avengers: Endgame'

Waarom [spoiler] niet te zien was in 'Avengers: Endgame'

De makers hebben de introductie van dit belangrijke personage uit de comics zelfs nooit overwogen.

In de comics was Adam Warlock een belangrijke factor in de strijd tegen Thanos en zijn avonturen zijn vaak verbonden met de Infinity Stones. Toch schitterde hij door afwezigheid in zowel Infinity War en Endgame. In een nieuw interview leggen scriptschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely uit waarom zij hem niet gebruikt hebben.

Bekijk de afbeelding
"De reden hiervoor is dat we vooral het filmuniversum zoals we het tot dan toe kenden wilden eren, evenals de personages die de fans reeds al in hun harten hadden gesloten", vertelt McFeely in een interview met Backstory Magazine. "We wilden niet te veel tijd van het verhaal besteden aan het introduceren van een compleet nieuw persoon. Dat zou ten koste gaan van een ander".

Hoewel dat redelijk klinkt, hadden de makers hem wellicht op eenzelfde manier als Black Panther in Civil War (2016) kunnen introduceren. "We hebben al iets vergelijkbaars gedaan met Captain Marvel", meent Markus. "Zij was ook een compleet nieuw kosmisch personage, want haar film was nog geeneens geschreven [toen wij haar in het verhaal verwerkten, red.]".

Gouden cocon
Het is spannend om te zien welke plannen Marvel met Adam Warlock heeft. In Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) zagen we al de gouden cocon van Adam. Wellicht verschijnt hij dan ook in de derde film van die reeks.


Avengers: Endgame is vanaf 30 augustus beschikbaar op Blu-ray!

NieuwsFilm

meest populair