Disney wil meer 'Planet of the Apes'-films

Disney wil meer 'Planet of the Apes'-films

Details zijn schaars, maar ze zijn er al mee bezig!

Disney beschikt over heel wat franchises, al helemaal sinds de overname van andere grote studio's, zoals ze dat recentelijk nog deden met 20th Century Fox. Hiermee heeft het Huis van de Muis de rechten in handen van o.a. Avatar, Die Hard en Alien en Marvel kan gebruik maken van de X-Men en Fantastic Four. Nu wil Disney aan de slag gaan met de Planet of the Apes franchise.

Het laatste deel, War for the Planet of the Apes, verscheen twee jaar geleden, maar desondanks wil Disney nu alweer nieuwe delen maken. Dit is zeker te begrijpen: de recente trilogie, waarin Andy Serkis Caesar speelt, was een groot succes. Elke deel werd goed onthaald en scoorde sterk aan de box-office. Disney is van plan heel wat series en films te maken voor hun eigen streamingplatform, Disney+, maar de nieuwe Planet of the Apes films zijn voor het grote scherm bedoeld.

Wat te verwachten?
Het is nog niet helemaal duidelijk was Disney precies van plan is. Het zou kunnen dat ze de franchise geheel rebooten, aangezien Caesar's verhaal in het laatste deel tot een einde kwam, maar het zou ook goed kunnen dat de nieuwe delen sequels of spin-offs zullen zijn.

NieuwsFilm

meest populair