Algemeen

Wie reist er naar het jaar 2988 in 'Avengers: Endgame'?

Opvallend detail gespot.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In Avengers: Endgame gebeurt er veel om de knip van Josh Brolins Thanos links- of rechtsom terug te draaien. Het mag duidelijk zijn dat de Avengers daarvoor terug in de tijd moeten. Nu heeft een Reddit'er Kobikwahbz een leuk detail gespot tijdens het bekijken van de thuisversie.


Let op: SPOILERS!

Tijdens de tijdreisavonturen van de Avengers gaat er eigenlijk net zoveel goed als fout. Niet alleen weet Loki uit 2012 te ontsnappen, ook de nietsvermoedende Thanos uit 2014 komt achter de plannen van de "Earth's Mightiest Heroes". Met de hulp van Karen Gillans Nebula uit 2014 weet hij naar het jaar 2023 te reizen.

Het jaar 2988?
Nu blijkt dat tijdens de scène waarin de 2014-Thanos naar 2023 komt, er een computerscherm is te zien met een soort van historie van de tijdreizen die zijn gemaakt met het apparaat. Daarop staan datums in 2012, 2988 en 2009. Het jaar 2012 is duidelijk, aangezien in mei 2012 The Avengers afspeelt. De datums januari 2988 en november 2009 zijn minder duidelijk.

Op basis van onderstaande afbeelding wordt nu verondersteld dat het '2988 BC' is, dus 2988 voor Christus is. In Thor: The Dark World wordt aangegeven dat in dat jaar de 'First Battle of Svartalfheim' plaatsvindt en dat Thors opa Bor (Tony Curran) het daarin opneemt tegen de slechterik Malekith en zijn duistere elven. Uiteraard draait het dan ook om de Aether, de vloeibare vorm van de Reality Stone.

I am Iron Man
De datum november 2009 zou volgens de kenners op Reddit verwijzen naar de maand waarin Robert Downey Jr.'s Tony Stark zich zelf met de tekst "I am Iron Man" onthult als Iron Man. Uiteraard is de vraag waarom die datums zijn benoemd. In de film reizen de superhelden namelijk niet terug naar die tijdstippen. Heb jij een idee, of dit gewoon een soort van easter egg?

just Noticed when nebula was bringing 2014 Thanos to the present there's what seems to be a history section at the top right part of the screen with dates, 2012, 2988 & 2009. WHO WENT TO 2988?!?! from r/marvelstudios


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JIGSAW8

Avatar

ik vraag me echt af waarom de sandwich die black widow in de film had er een was met pindakaas.

bioshock300

Avatar

Op het internet kun je er iets over vinden. Earth 2988, heeft iets met wolverine en sabertooth te maken. In welk jaar speelde Logan zich eigenlijks af?

Gigan72

Avatar

@jigsaw

Om dat de Hulk al de Chocoladepasta en Jam heeft opgemaakt tijdens een picknick in het bos met Howard the Duck

Guyon2002

Avatar

Dit soort mensen hebben echt dringend een hobby nodig

centr1no

Avatar

Guyon2002 "Dit soort mensen hebben echt dringend een hobby nodig "
Lijkt mij dat ze die al hebben.
En als niemand dit zou doen dan heeft het voor de filmmakers ook geen nut om nog dit soort details in de film te stoppen.
Het zou in ieder geval wel een hoop geld besparen want bij deze films zijn werkelijk honderden mensen bezig geweest met achtergronddetails.

Jaiden

Avatar

In 2009 was x-men origins en als 2988 iets met wolverine te maken heeft denk ik dat er een nieuwe xmen komt dus ik denk dat het een Easter egg is

NieuwsFilm

meest populair