Verrassend: technologische thriller 'Searching' met John Cho (Star Trek) krijgt een sequel

Verrassend: technologische thriller 'Searching' met John Cho (Star Trek) krijgt een sequel

Het tweede deel gaat echter wel een volledige andere kant op.

Dat niet enkel films met superhelden, spionnen of jedi een vervolg krijgen, bewijst de thriller Searching. De film met John Cho (Star Trek, Harold & Kumar) krijgt een sequel, al wordt die wel compleet anders dan deel 1.

Het is goed mogelijk dat je Searching niet gezien hebt, want het was niet bepaald een mainstream-film vorig jaar. De film werd wel positief onthaald op het Sundance Film Festival, en bracht Sony zo'n 75 miljoen dollar op. Een reden voor een sequel, dus. Searching gaat over een vader (Cho) die zijn vermiste dochter probeert te zoeken door middel van hints op haar laptop, verborgen in iMessages en FaceTime-chats, voor het te laat is.

Dit is geen Taken
De regisseur van Searching, Aneesh Chaganty, gaat zich ook ontfermen over dit tweede deel. Al moet je geen echt vervolg verwachten, legt hij uit: "Het verhaal zal NIET dezelfde personages volgen of dezelfde plotlijn hebben als het origineel. We zien dit tweede deel allemaal als een prachtige gelegenheid om een andere, originele, door technologie gedreven thriller te vertellen. Met alle respect voor Taken, maar dit is geen Taken."



Met deze woorden is het dus onduidelijk of we John Cho of tegenspeelster Debra Messing zullen terugzien. Je kunt je dus ook afvragen of een film dan nog een sequel genoemd kan worden, als het niet zoveel met het eerste deel gemeen heeft. De Searching-sequel heeft overigens nog geen releasedatum.



NieuwsFilm

meest populair