James Gunn gaat 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' waarschijnlijk herschrijven

James Gunn gaat 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' waarschijnlijk herschrijven

Aldus zijn broer Sean.

Het duurt nog wel even voordat Star-Lord en zijn team weer het heelal zullen redden in een volgend ruimteavontuur. Filmmaker James Gunn moet het script voor het derde deel waarschijnlijk eerst nog herschrijven. Dat suggereert zijn broer Sean, die Kraglin speelt in de Guardians of the Galaxy-films.

Het script van Guardians of the Galaxy Vol. 3 ligt alweer even op de plank. Gunn had zijn schrijfwerk namelijk al aangeleverd voordat hij ontslagen werd door Disney. Dat gebeurde in juli vorig jaar nadat een reeks tweets met controversiële grappen van de filmmaker opdook. Disney heeft Gunn inmiddels een tweede kans gegeven. Door dit gedoe heeft de film wel flink wat vertraging opgelopen.

Daar komt bij dat Gunn momenteel eerst werkt aan The Suicide Squad, een project dat hij maakt voor concurrent DC (Warner Bros.). Die film verschijnt pas in de zomer van 2021. Het duurt daarom waarschijnlijk nog wel even voordat Gunn tijd heeft voor het oppoetsen van Vol. 3. "Hij [James, red.] schrijft misschien nog een nieuwe versie. Die krijg ik sowieso te lezen", teaset Sean Gunn als hem gevraagd wordt naar de status van het script.

Dit herschrijfwerk heeft misschien iets te maken met de rol van Thor. Hij sloot zich aan bij de Guardians aan het einde van Avengers: Endgame. Echter, doordat Vol. 3 is uitgesteld, verschijnt Thor: Love and Thunder nu eerder. Wellicht moet Gunn daardoor Thor uit zijn verhaal schrijven. Toch is dat voorlopig allemaal gissen. Wel weten we dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 zal draaien om Zoe Saldana's Gamora.

NieuwsFilm

meest populair