Algemeen

Disney's 'Toy Story 4' als zesde film in 2019 over het miljard

Disney rijgt de successen aan elkaar.

door Bram de Groot om 09:53 in Algemeen
Eerder dit jaar gingen al de Disney-films Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin en The Lion King langs het miljard. Ook de Sony Pictures / Marvel Studios-film Spider-Man: Far Frome Home wist de ooit zo magische grens te passeren. Nu heeft ook de Pixar-film Toy Story 4 zich bij de één miljard-club gevoegd.

Het is de vierde Pixar-animatiefilm die de score passeert. De titels Incredibles 2 ($1.242,8 miljoen), Toy Story 3 ($1.067,0 miljoen) en Finding Dory ($1.028,6 miljoen) gingen de vierde Toy Story voor. Alle Pixar-films brachten tot op heden al ruim $14 miljard wereldwijd op en daarmee is het één van de succesvolste franchises ooit.

Monsterscores in de aantocht
Het lijkt erop dat er nog wel meer miljardenfilms bij komen in 2019. De eerste kanshebber verschijnt al in september met It: Chapter Two en ook Disney's Maleficent: Mistress of Evil maakt een klein kansje. Jumanji: The Next Level zou mogelijk net dat extra stapje kunnen zetten dat de voorganger niet wist te zetten.

Gegarandeerde miljardentitels lijken Disney's animatiefilm Frozen 2 en Disney / Lucasfilms Star Wars: The Rise of Skywalker.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Nee, het zijn er ngo maar 2 die dit gaan halen en dat zijn star wars en frozen.
It, jumanji en maleficent gaan dit absoluut (!!!!) niet halen

Molemanski

Avatar

^ je lijkt er een beetje overstuur van (!!!)?

Ik weet haast wel zeker dat IT de miljard ook gaat aantikken.

RobzZ01

Avatar

En terecht! Hele leuke film weer.

Schandalig dat Toy Story in Nederland gewoon 1,2 miljoen euro achterstand heeft op Secret Life of Pets 2. Wat een wansmaak ook weer in dit land...

IT het miljard? Sluit de mogelijkheid niet uit, maar het blijft lastig. De hype is er weliswaar nog steeds, maar leeft een stuk minder dan bij deel één heb ik het idee. Het verassingselement dat de marketing van deel 1 sierde valt nu natuurlijk weg.

Plus blijft het een R-Rated film.

Xenolicker

Avatar

Het zou wel erg verrassend zijn wanneer 'It: Chapter Two' over het miljard zou gaan, het is alweer meer dan zes jaar geleden dat een 2D film dat presteerde. Maar ja, wie weet, met de inflatie ofzo...

Artificialis

Avatar

Er valt niet te ontkennen dat Toy Story 4 opnieuw een prachtige animatiefilm was, dus de winst is zeker niet onverdiend. Er zijn weinig franchises waarbij de hoge kwaliteit zo consistent is.

RobzZ01 "Schandalig dat Toy Story in Nederland gewoon 1,2 miljoen euro achterstand heeft op Secret Life of Pets 2. Wat een wansmaak ook weer in dit land..."

Nederlanders zijn doorgaans simpel volk met 0 oog voor klasse en kwaliteit, wat naast filmsmaak ook is terug te zien in het type films dat in dit land wordt geproduceerd.

Xenolicker

Avatar

^ Ik vind 'Secret Life of Pets 2' een erg leuke film; ik heb geen interesse om een 'Toy Story'-film te gaan bekijken, die lijken me voor mij te kinderachtig.

David Mills

Avatar

@Xenolicker, heeft volgens mij niks te maken met 2d of 3d, de kwaliteit of de hype van een film bepaald het succes. Ik kies in de bioscoop nog altijd voor 2d als ik de keuze heb.

NieuwsFilm

meest populair