Dwayne Johnson slaat terug naar Tyrese Gibson na record 'Hobbs & Shaw'

Dwayne Johnson slaat terug naar Tyrese Gibson na record 'Hobbs & Shaw'

Booyah! In your face?

Begin deze maand opende de Fast & Furious-spinoff Hobbs & Shaw met een prima 180 miljoen dollar aan de wereldwijde box-office. Maar dit was lang niet zoveel als de laatste FF-delen, iets wat Tyrese Gibson er graag inwreef bij hoofdrolspeler Dwayne Johnson. Nu heeft The Rock echter weer een reden om de bal terug te kaatsen naar de acteur met wie hij al langer een online fittie heeft.

De spierbundel wees op een nieuw record, namelijk de hoogste openingsscore in Zuid-Korea. Volgens Deadline was er woensdag een debuut van 2,4 miljoen, ruim driekwart meer dan Furious 7 en bijna het dubbele van The Fate Of The Furious. Afgelopen vrijdag werd de grens van 9 miljoen gepasseerd. Dit schept torenhoge verwachtingen voor China, waar de film aanstaande vrijdag nog in première moet gaan.

Johnson waardeerde dat de Zuid-Koreanen massaal voor hem en Jason Statham kozen en toonde dan ook zijn dankbaarheid op Instagram:

Alle ogen gericht op China
Hoewel iedereen de film simpelweg Hobbs & Shaw noemt, is de volledige titel Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw. Hierdoor is er een duidelijke lijn naar de officiële franchise welke automatisch zorgt voor bekendheid. Deze slimme marketingstrategie werd bijvoorbeeld niet toegepast bij het geflopte Dark Phoenix dat als enige géén X-Men in de titel had staan.

Dat het Chineze bioscooppubliek een groot fan is van The Fast And The Furious, blijkt wel uit de opbrengst van de laatste 2 delen die gezamenlijk 625 miljoen binnen harkten. De verwachting is niet dat Hobbs & Shaw dit gaat overtreffen, maar Johnson zal het nauwlettend in de gaten houden, aangezien hij graag meer films rond zijn personage wil maken.

NieuwsFilm

meest populair