'Doctor Sleep' zit vol met bloed, geweld, drugs, naakt en grove taal

'Doctor Sleep' zit vol met bloed, geweld, drugs, naakt en grove taal

Alle vakjes zijn aangekruist voor een officiële R-rating!

Één van de eerste bioscoopfilms (en misschien wel hits?) van het nieuwe jaar wordt Mike Flanagans Doctor Sleep, het langverwachte vervolg op Stanley Kubricks The Shining (1980), beiden gebaseerd op de bestsellers van auteur en horroricoon Stephen King. Flanagan liet in oktober 2018 al doorschemeren dat hij graag op een R-rated mindfuck wilde mikken en nu is ook de MPAA overstag gegaan en heeft de film deze beperkte leeftijdskeuring in the pocket!

De regisseur van onder meer Oculus (2013), Hush (2016), Ouija (2016) en Gerald's Game (2017) zette het heuglijke nieuws op zijn Twitter-account:


Nog steeds getekend door zijn jeugdtrauma van het Overlook Hotel, vecht de volwassen Danny Torrance (Ewan McGregor) tegen woedeaanvallen en drank op zoek naar innerlijke vrede. Maar die vrede wordt verstoord wanneer hij Abra Stone (Kyliegh Curran) ontmoet, een tiener met een buitenzintuiglijke gave, beter bekend als de 'glans'. Voelend dat Danny haar macht deelt, heeft Abra hem opgezocht om zijn hulp te vragen in de strijd tegen de genadeloze Rose The Hat (Rebecca Ferguson) en haar volgelingen 'True Knot', die deze kracht willen afpakken om onschuldigen te laten lijden. Danny wordt gedwongen om zijn eigen krachten aan te roepen als nooit tevoren, wat zorgt voor onvermijdelijke confrontaties met zijn angsten en opnieuw ontwakende geesten uit het verleden.

Hollands tintje
De cast bestaat verder uit Cliff Curtis, Bruce Greenwood, Jacob Tremblay en de boomlange Nederlander Carel Strucken. Vanaf 23 januari 2020 kunnen we weer ouderwets griezelen! Hieronder nogmaals de trailer:



NieuwsFilm

meest populair