Algemeen

Waarom 'Birds of Prey' wel én niet 'Suicide Squad' opvolgt

De DC-film neemt afstand van de gekraakte film uit 2016.

door Bram de Groot om 11:16 in Algemeen
Een van de hoogtepunten van het gekraakte Suicide Squad uit 2016 was de rol van Margot Robbie als Harley Quinn, het losgeslagen vriendinnetje van de Joker. Begin volgend jaar verschijnt Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) en daarin keert ze terug. Toch is de film geen vervolg op de film van David Ayer.

In gesprek met Total Film Magazine liet schrijver Christina Hodson weten dat Birds of Prey een "losstaande film" is en dus geen direct vervolg op de Task Force X-film. Toch zal de film verdergaan met het verhaal van Harley Quinn, al wordt er slechts beperkt gekeken naar de voorgaande film.


"Natuurlijk, ja, het is een personage dat we eerder hebben ontmoet, maar deze heeft echt een eigen verhaal. En dat is ook hoe ik het verhaal benaderde. Ik probeerde mezelf ervan los te maken. Ik werd verliefd op dit personage, en vervolgens op al die andere nieuwe personages. En ik heb simpelweg een gloednieuw verhaal gecreëerd dat aanvoelt als zijn eigen ding, en het verhaal voelt niet aan alsof het 't een of 't ander opvolgt."

Eerste superheldenfilm van 2020
Cathy Yans Birds of Prey verschijnt op 7 februari in de Nederlandse bioscoopzalen en is de eerste van de vele superheldenfilms in 2020. Hieronder de eerdere teaser.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

alexanderleveld

Avatar

Dit zou zomaar eens, samen met The Joker, een hele interessante en frisse stijl kunnen zijn binnen de DC films. Met natuurlijk ook nog een nieuwe Suïcide Squad van James Gunn.

NieuwsFilm