Joaquin Phoenix: "Ik werd zelf bijna krankzinnig tijdens opnames Joker"

Joaquin Phoenix: "Ik werd zelf bijna krankzinnig tijdens opnames Joker"

25 kilo afvallen en een krankzinnig iemand spelen is niet makkelijk...

De nieuwe Joker is tot nu toe erg goed onthaald. Desalniettemin denken diverse filmcritici dat de film ook gevaarlijke gevolgen kan hebben. Nu laat ook de hoofdrolspeler, Joaquin Phoenix weten dat hij het gevoel had tijdens de opnames langzaam gek te worden.

De drie keer voor een Oscar genomineerde acteur staat erom bekend ver te gaan voor zijn rollen. Zo speelde hij o.a. een overtuigende Johnny Cash in Walk the Line, deed hij in I'm Still Here alsof hij afscheid nam van de filmwereld om een rapper te worden en in You Were Never Really Here was hij enorm gespierd en dreigend.

Voor Joker viel hij juist gigantisch veel af, maar liefst bijna 25 kilo. Phoenix beweert dat hij hierdoor bijna gek werd: ''Ik verloor heel veel gewicht, dat was een van de eerste dingen die ik deed voor deze rol. Maar het heeft een grote invloed op je psyche. Je begint echt gek te worden als je zoveel afvalt in zo'n korte tijd. Ik had ook een boek gelezen over politieke moordenaars. Het was erg interessant en nam verschillende personaliteiten onder de loep. Ik heb me hierdoor voor mijn rol laten inspireren ''.

Kritiek
Ondanks het feit dat de film zo goed als alleen maar lovende recensies scoort en mogelijk meerdere grote filmprijzen gaat winnen, is er toch al wat kritiek op. Zo vinden sommigen het jammer dat het geen superheldenfilm is zoals we dat gewend zijn. Regisseur Todd Philips waarschuwde het publiek ook al een tijdje geleden, namelijk dat we geen grote actiescènes, explosies en superhelden moeten verwachten.

NieuwsFilm

meest populair