Algemeen

Joaquin Phoenix: "Ik werd zelf bijna krankzinnig tijdens opnames Joker"

25 kilo afvallen en een krankzinnig iemand spelen is niet makkelijk...

door Wouter Drummen om 15:15 in Algemeen
De nieuwe Joker is tot nu toe erg goed onthaald. Desalniettemin denken diverse filmcritici dat de film ook gevaarlijke gevolgen kan hebben. Nu laat ook de hoofdrolspeler, Joaquin Phoenix weten dat hij het gevoel had tijdens de opnames langzaam gek te worden.

De drie keer voor een Oscar genomineerde acteur staat erom bekend ver te gaan voor zijn rollen. Zo speelde hij o.a. een overtuigende Johnny Cash in Walk the Line, deed hij in I'm Still Here alsof hij afscheid nam van de filmwereld om een rapper te worden en in You Were Never Really Here was hij enorm gespierd en dreigend.

Voor Joker viel hij juist gigantisch veel af, maar liefst bijna 25 kilo. Phoenix beweert dat hij hierdoor bijna gek werd: ''Ik verloor heel veel gewicht, dat was een van de eerste dingen die ik deed voor deze rol. Maar het heeft een grote invloed op je psyche. Je begint echt gek te worden als je zoveel afvalt in zo'n korte tijd. Ik had ook een boek gelezen over politieke moordenaars. Het was erg interessant en nam verschillende personaliteiten onder de loep. Ik heb me hierdoor voor mijn rol laten inspireren ''.

Kritiek
Ondanks het feit dat de film zo goed als alleen maar lovende recensies scoort en mogelijk meerdere grote filmprijzen gaat winnen, is er toch al wat kritiek op. Zo vinden sommigen het jammer dat het geen superheldenfilm is zoals we dat gewend zijn. Regisseur Todd Philips waarschuwde het publiek ook al een tijdje geleden, namelijk dat we geen grote actiescènes, explosies en superhelden moeten verwachten.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik moest lachen om de kritiek daarom is de film ook zo goed.

RoberPaulsen

Avatar

Wat een gezeur weer dat het geen superheldenfilm is. Daar hebben we er de afgelopen jaren honderden door onze strot geduwd gekregen. Maken ze eindelijk iets origineels gaan ze roepen om nog een superheldenfilm.

YadMedia

Avatar

Dat is Juist de grootste voordeel van deze film. Dat het niet standaard DC en marvel superhero onzin is. Dan maakt het ook het kijken waard. Net als Logan.

Master Of Films

Avatar

Joaquin Phoenix weten dat hij het gevoel had tijdens de opnames langzaam gek te worden.
Moet mij denken aan Heath Ledger. Hij schijnt slapeloosheid te hebben gekregen van zijn Joker rol.

Rutherford

Avatar

Joker is toch ook geen superheld?

Effie

Avatar

Ik heb me twee keer laten overhalen om een superheldenfilm te kijken, omdat het volgens jullie hosanna en het beste aller tijden zou zijn (wat achteraf overigens iedere keer stellig werd ontkracht en teruggetrokken), en het was beide keer kut: Homecoming en Wonder Woman. Wat een bagger, wat een tijdverspilling. Het is bedoeld voor kinderen, mag ik aannemen? Dat dit geen superheldenfilm zou zijn, is dus fantastisch nieuws. Ik denk dat ik naar de bioscoop ga, terwijl ik heb gezworen nooit meer naar DC en Marvelfilmpjes te kijken.

Frietgezicht

Avatar

^ Haha jullie? Wonder Woman staat bekend als een matig filmpje. Maarre The Hunger Games is ook een film voor kids.

filmhero

Avatar

Moet gelijk aan Nicholson en Ledger denken. https://www.foxnews.com/story/jack-nicholson-says-he-warned-heath-ledger

Thiver

Avatar

Frietgezicht "^ Haha jullie? Wonder Woman staat bekend als een matig filmpje."

Bij wie precies? De film kon destijds rekenen op volop positieve recensies en scoort in elke meter een dikke voldoende.

Luizelgespuizel

Avatar

Wonder Woman was best een toffe film maar het werd natuurlijk ook best hoog beoordeeld door de deugbrigade ivm vrouwelijke superheld. Vervang Woman met Man en de beoordelingen zouden waarschijnlijk iets lager zijn uitgevallen.

Frietgezicht

Avatar

@ Thiver, ‘jullie’ lijkt te wijzen op ‘ons’ op FT en als je artikelen leest over bijv de nieuwe Wonder Woman film zie je vaak kritiek op deel 1. Ik neem alleen de reacties mee met goede argumenten. Alleen maar roepen goed of slecht negeer ik, maar meningen met onderbouwing zijn vaak niet zo positief.
Effie heeft gelijk over Wonder Woman.

Maac

Avatar

Ja, Wonder Woman is echt heel slecht.
Die film leent zich zelfs erg goed wanneer mensen zeggen dat er niets objectiefs te zeggen valt over de kwaliteit van een film.

NieuwsFilm

meest populair