Eddie Redmayne ('Fantastic Beasts') solliciteert naar rol van [...] in 'The Batman'

Eddie Redmayne ('Fantastic Beasts') solliciteert naar rol van [...] in 'The Batman'

Het zou de tweede grote naam zijn om aan het project toe te voegen.

In 2021 verschijnt The Batman van Matt Reeves met Robert Pattinson als de nieuwe 'caped crusader'. Het gerucht gaat al langer dat de plot zich zal afspelen in en rondom de gevangenis Arkham Asylum en er moeten dan ook flink wat slechteriken in de film te zien zijn.

Eentje daarvan wordt naar alle waarschijnlijkheid The Riddler en nu laat niemand minder dan acteur Eddie Redmayne (Fantastic Beasts/Theory Of Everything) openlijk blijken dat hij maar wat graag geïnteresseerd is om deze iconische schurk te gaan spelen als hij de kans krijgt.

Op het internationale filmfestival van Toronto, waar vooral Joker veel aandacht kreeg, werd o.a. aan Redmayne gevraagd of hij een bekende bad-guy uit de strips zou willen zijn. "Ik zou het geweldig vinden om The Riddler te worden, noteer dat maar", was zijn gevatte antwoord.

Niet onervaren
Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan zal hij in de voetsporen treden van Frank Gorshin (Batman: The Movie, 1966) en Jim Carrey (Batman Forever, 1995). Redmayne is geen onbekende met het vertolken van soortgelijke rollen. In 2015 deed hij dit al eens eerder als Balem Abrasax in het jammerlijk gefaalde Jupiter Ascending van de Wachowski's. Dit leverde hem zelfs een Razzie-award op voor 'slechtste mannelijke bijrol'.

De schrijver van dit artikel ziet het eerlijk gezegd wel voor zich, helemaal in een verhaallijn rondom een groot raadselachtig mysterie. Wat jullie?

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair