Algemeen

Eddie Redmayne ('Fantastic Beasts') solliciteert naar rol van [...] in 'The Batman'

Het zou de tweede grote naam zijn om aan het project toe te voegen.

door Arjen Rooseboom om 18:32 in Algemeen
In 2021 verschijnt The Batman van Matt Reeves met Robert Pattinson als de nieuwe 'caped crusader'. Het gerucht gaat al langer dat de plot zich zal afspelen in en rondom de gevangenis Arkham Asylum en er moeten dan ook flink wat slechteriken in de film te zien zijn.

Eentje daarvan wordt naar alle waarschijnlijkheid The Riddler en nu laat niemand minder dan acteur Eddie Redmayne (Fantastic Beasts/Theory Of Everything) openlijk blijken dat hij maar wat graag geïnteresseerd is om deze iconische schurk te gaan spelen als hij de kans krijgt.

Op het internationale filmfestival van Toronto, waar vooral Joker veel aandacht kreeg, werd o.a. aan Redmayne gevraagd of hij een bekende bad-guy uit de strips zou willen zijn. "Ik zou het geweldig vinden om The Riddler te worden, noteer dat maar", was zijn gevatte antwoord.

Niet onervaren
Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan zal hij in de voetsporen treden van Frank Gorshin (Batman: The Movie, 1966) en Jim Carrey (Batman Forever, 1995). Redmayne is geen onbekende met het vertolken van soortgelijke rollen. In 2015 deed hij dit al eens eerder als Balem Abrasax in het jammerlijk gefaalde Jupiter Ascending van de Wachowski's. Dit leverde hem zelfs een Razzie-award op voor 'slechtste mannelijke bijrol'.

De schrijver van dit artikel ziet het eerlijk gezegd wel voor zich, helemaal in een verhaallijn rondom een groot raadselachtig mysterie. Wat jullie?4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Van de meest bekende villains van Batman vind ik the Riddler alsnog de minst interessante. Het principe is wel leuk maar de uitvoering weet me gewoon nooit te bekoren.

nooffencetaken

Avatar

Geweldige keuze om hem te kiezen.
Persoonlijk een van mijn favoriete acteurs. Zijn manier van acteren is met een andere insteek dan we gewend zijn van Hollywood acteurs.

Goku32

Avatar

Ik vind the riddler altijd een geweldige villian. Maar als deze film in arkham afspeelt wil ik ook wel een minder bekende villians zien zoals mister zazz, en madhatter en zo

ZaphodBeeblebrox

Avatar

The Riddler lijkt me inderdaad wel iets voor hem.

NieuwsFilm

meest populair