Celebrity

James Cameron: "Het wordt god*****mme tijd dat de mensen wakker worden!"

Het gaat volgens de wereldberoemde regisseur volledig de verkeerde kant op.

door FilmTotaal om 19:46 in Celebrity
James Cameron is een legendarische filmmaker. Zo bracht hij ons o.a. Titanic, The Terminator en Avatar. Ook al is de regisseur al jarenlang druk met meerdere vervolgen op de laatstgenoemde film, toch houdt hij zich ook gigantisch veel bezig met de natuur en het welzijn van onze planeet. Cameron wil ons nu allemaal wakker schudden, want volgens hem gaat het de verkeerde kant op.

''Het wordt godverdomme tijd dat de mensen wakker worden'' begint de met een Oscar bekroonde regisseur. ''We doen het helemaal verkeerd en in een veel te hard tempo. Het lijkt een beetje op Thelma en Louise. We rijden met meer dan honderd kilometer per uur op een ravijn af, met de radio keihard aan en het dak open. We zijn blind voor wat we de wereld aandoen''.

Iedereen is schuldig
Volgens Cameron kan iedereen zijn steentje bijdragen, door bijvoorbeeld geen of minder vlees te eten en over te stappen naar duurzame energie: ''Het is belangrijk dat we onze vleesconsumptie aanpassen en gewoon in z'n algemeenheid beter en gezonder eten. Maar ook transport moeten we veranderen. We rijden allemaal in onze Teslas en Priuses en denken dat we hierdoor flink meehelpen, maar daarmee proberen we alleen maar onze schuldgevoelens te compenseren. Het helpt pas echt als we allemaal onze levensstijl aanpassen''.

Een paar maanden geleden liet de regisseur nog weten aan een veganistische toekomst te werken samen met zijn collega-regisseur Peter Jackson.

NieuwsFilm

meest populair