Celebrity

James Cameron: "Het wordt god*****mme tijd dat de mensen wakker worden!"

Het gaat volgens de wereldberoemde regisseur volledig de verkeerde kant op.

door Wouter Drummen om 19:46 in Celebrity
James Cameron is een legendarische filmmaker. Zo bracht hij ons o.a. Titanic, The Terminator en Avatar. Ook al is de regisseur al jarenlang druk met meerdere vervolgen op de laatstgenoemde film, toch houdt hij zich ook gigantisch veel bezig met de natuur en het welzijn van onze planeet. Cameron wil ons nu allemaal wakker schudden, want volgens hem gaat het de verkeerde kant op.

''Het wordt godverdomme tijd dat de mensen wakker worden'' begint de met een Oscar bekroonde regisseur. ''We doen het helemaal verkeerd en in een veel te hard tempo. Het lijkt een beetje op Thelma en Louise. We rijden met meer dan honderd kilometer per uur op een ravijn af, met de radio keihard aan en het dak open. We zijn blind voor wat we de wereld aandoen''.

Iedereen is schuldig
Volgens Cameron kan iedereen zijn steentje bijdragen, door bijvoorbeeld geen of minder vlees te eten en over te stappen naar duurzame energie: ''Het is belangrijk dat we onze vleesconsumptie aanpassen en gewoon in z'n algemeenheid beter en gezonder eten. Maar ook transport moeten we veranderen. We rijden allemaal in onze Teslas en Priuses en denken dat we hierdoor flink meehelpen, maar daarmee proberen we alleen maar onze schuldgevoelens te compenseren. Het helpt pas echt als we allemaal onze levensstijl aanpassen''.

Een paar maanden geleden liet de regisseur nog weten aan een veganistische toekomst te werken samen met zijn collega-regisseur Peter Jackson.

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pietjebam

Avatar

Mooi en duidelijk gezegd. We moeten inderdaad doen wat hij zei, want anders komt het niet goed met de mens. De planeet overleeft het wel, miss dat hij uit balans raakt maar over een aantal miljoen jaar zal dan een heel nieuwe mensheid ontstaan.

Raki-Pure

Avatar

De Homo Sapien zit niet zodanig in elkaar om in lange termijnen te denken. We denken voornl. in korte termijn en hooguit in middellange termijn periode. Zolang de fossiele brandstoffen niet opraken of dreigen op te raken zijn we verdoemd.

Neothanos

Avatar

Omdat hij het zegt eet ik vanaf nu elke avond 2 stukken vlees.

Moviewheels

Avatar

Wat je ook mag vinden van Cameron, hij heeft wel gelijk. Niet alleen onze levenswijze maar ook de groei van de wereldbevolking zal in de toekomst een heel serieus probleem worden.

Civilian Supreme

Avatar

Ik ga vanmiddag eerst eens een lap vlees halen van 4 kg.
Avatar 2/3/4 wordt dus milieupropoganda?

Zodra de mensheid uitgestorven is herstelt de natuur zichzelf wel weer hoor.

omniesbonsai

Avatar

Statines slikken ,op de VVD stemmen , met vlaggetjes zwaaien naar het koninklijk huis,en vooral wegblijven van God(het licht)
Deze mensen moeten nog veel leren,om te kiezen voor het positieve en na te denken,voelen
Of zoals iemand het zei,human race get of Your knies

Frietgezicht

Avatar

Voor mijn caravan is elke dag een bbq te vinden

The soy sauce

Avatar

Het zou me eerlijk gezegd echt een rotzorg zijn hoe ik deze wereld achterlaat, klinkt misschien enorm egoïstisch. In mijn ogen staan we al geruime tijd schaakmat.

Mensen zullen nooit hun leven stijl gaan veranderen tot dat het hun raakt.....

Overigens wordt ik ook wel moe van al die rijke mensen die dezelfde shit blijven herkauwen. Willen ze dat ik minder vlees eet? Kom met een alternatief, vegetarisch eten ( groentes o.a.) zijn ffin' duur.
Moeten we onze auto's laten staan? Maak het openbaar vervoer goedkoper.

nooffencetaken

Avatar

Ach ja, wij zijn net zoals de dino's verdoemd om uit te sterven. Maar dat duurt nog heullllanggg

Master Of Films

Avatar

Besef iedereen wel dat je zelfs met internet het milieu kan verpesten. Datacenters verbruiken drie keer zoveel stroom als de NS! De Nederlandse datacentersector verbruikte in 2017 ongeveer 2,6 TWh; het jaarverbruik van een Nederlands huishouden is ongeveer 3,5 MW en verwarming kost gemiddeld 1600 m3 aan gas, wat overeenkomt met 15 à 16 MW. Ironisch is dat er genoeg restwarmte uit de datacenters kan komen om minimaal een miljoen Nederlandse huishoudens te kunnen verwarmen. Maar dat gebeurt niet. Maar JC l*lt e.o.a veganpraatjes aan, alsof dat de Aarde gaat reden. Niet eens een druppel op een gloeiende plaat. Milieuvriendelijkheid is een urban legend. Geld is nou eenmaal de drijfveer van de mensheid.

Pietjebam "We moeten inderdaad doen wat hij zei,"
Nee.

Pietjebam "want anders komt het niet goed met de mens. De planeet overleeft het wel"
Mooi toch. Mensen zijn hetzelfde als sprinkhanen, konijnen en ratten. Wij zijn een plaag aan het worden. En we fokken maar door. Van 3 miljard in 1960 naar 7,5 miljard in 2017. Gemiddelde levensverwachting van de mens blijft maar stijgen.
Stenentijdperk: 19 jaar. Romeinse Rijk: 22 jaar. Middeleeuwen: 25 jaar. Rond 1900: 44 jaar. 1950: 70 jaar. 1980: 73 jaar. 2007: 78 jaar.

Minder mensen op Aarde = minder problemen. Dus niet die geiten wollen sokken veganistische levenwijze gaan volgen. Gaat het te goed met de Aarde, dan profiteert alleen de mens. Wij fokken ons suf door en gaan steeds meer ruimte in nemen. Flora & fauna is altijd f*cked dankzij de mensen. Dus lekker doorgaan met de vleesconsumptie en alles wat slecht is voor het milieu. Is alleen maar goed voor het beste doemscenario wat er is.

Civilian Supreme "Avatar 2/3/4 wordt dus milieupropoganda?"
Meer milieu vervuling. Het maken en bekijken van deze rotzooi kost ook de nodige vermogen. Alsof energie uit de lucht komt vallen. Kernernergie, aardgas & kolencentrales zijn er nog steeds.

Vincent56

Avatar

Makkelijk lullen als je op een zak geld zit,hij vergeet gemakshalve dat miljoenen onder de armoedegrens leven en op een houtvuurtje moeten koken,denk je nu echt dat die daar ook maar een moment over nadenken? Pas als alle rijkdom in deze wereld eerlijk verdeeld word kun je wezenlijk iets veranderen..

The soy sauce

Avatar

@ Master Of Films

Zeker mee eens.

Eén van de grootste problemen is overbevolking en mensen die maar kinderen blijven uit poepen zonder enig flauw benul.

Wil je zo graag nog meer kinderen, adopteer één van de tientallen miljoenen weeskinderen. Dan verdien je in mijn ogen respect.

TwinsA

Avatar

Dat ze in de states al eens 55% minder hamburgers eten, meer led-verlichting gebruiken in de staten, minder vluchten, minder olie gebruiken, minder plastieken verpakkingen gebruiken etc etc en dan kunnen we zeggen dat hij gelijk heeft. Wie denk hij wel dat hij is????

Symn

Avatar

Agreed.

Rob

Avatar

Of je stopt gewoon de procreatiebonus, een van de eerste echte serieuze stappen die elk land ondernemen moet, wil je het tij keren.
Alle rest is symboolpolitiek, misschien dat je dan de Thelma en Louise auto een paar km/u minder kan laten rijden, de afgrond komt er wel.

SeanDeNiro

Avatar

Multimiljonairs met een mening, het zou verboden moeten worden. Hij heeft 3 kinderen en is werkzaam in een niet al te milieuvriendelijke branche. Do as we say, dont do as we do.
Een beter milieu begint bij jezelf James, ga in een hutje op de hei wonen en geef je 700 miljoen dollar aan een milieuorganisatie.

Chrisselshizzel

Avatar

Het is toch al te laat . De wereld is overbevolkt en het word alleen maar erger .

Frietgezicht

Avatar

Ik zou vegetarisch eten maar heb nu braadworsten gebruikt als beleg voor mijn pannenkoeken.

Solid

Avatar

Hij heeft gewoon gelijk, simpel...

Movieman2018

Avatar

Mensen gaan nooit veranderen. De overheid kan geen druk leggen op mensen, want anders is het civil unrest... Enige oplossing is een strikte wetgeving rond vleesproductie aan bedrijven. Minder koeien = minder schade

Rafael11

Avatar

Ja, we weten het, de aarde en het milieu is f*cked up.

MovieWanker

Avatar

Weer zo`n linkse sociopaat die onzin loopt uit te kramen met alleen maar bang makerij. Komt me de strot uit dit...

EntertainmentWatcher

Avatar

En ik zeg dat het nu eindelijk tijd is voor een blu-ray van de film ''True Lies'' meneer Cameron!!!

PRIME

Avatar

Iedereen weet het weer zó goed.

Goku32

Avatar

Jezus waar maakt deze man zich druk om. Zo veel poen en kan doen wat die wilt. En dan maakt hij zich zo druk om de aarde. De mensheid is al lange tijd verloren dat je daar nog zo druk om kan maken. We hebben het allemaal zelf gedaan met de aarde. En Camraon, ga Lekker films maken maak je niet zo druk

Artificialis

Avatar

Wereldwijd tijdelijk stoppen met voortplanten lijkt mij een goed idee. Minder voedselproductie en grondstofverbruik nodig. En met minder mensen heb je nou eenmaal ook minder schadelijke invloed op het milieu.

Civilian Supreme

Avatar

Als iemand het woord vlees noemt begin ik gelijk te kwijlen. Er zijn 2 dingen die ik nooit zal laten staan vlees en speciaalbier.
Aan alles komt een eind, ook aan deze wereld.

Goku32

Avatar

Eens met movieWanker

Goku32

Avatar

Vinvent56, helemaal eens

Maac

Avatar

Artificialis "Wereldwijd tijdelijk stoppen met voortplanten lijkt mij een goed idee. Minder voedselproductie en grondstofverbruik nodig. En met minder mensen heb je nou eenmaal ook minder schadelijke invloed op het milieu."
Zodat we een betere toekomst hebben voor het nageslacht dat we niet maken. Slim inderdaad.
Buiten dat is het geen optie om te bezuinigen op de kwaliteit van leven en voortplanten is daar onderdeel van. Op jouw manier zouden velen alleen leven met als doel te blijven ademen, niet om ook echt te doen in het leven waar we voldoening uit halen.

Maac

Avatar

Artificialis "Wereldwijd tijdelijk stoppen met voortplanten lijkt mij een goed idee. Minder voedselproductie en grondstofverbruik nodig. En met minder mensen heb je nou eenmaal ook minder schadelijke invloed op het milieu."
Zodat we een betere toekomst hebben voor het nageslacht dat we niet maken. Slim inderdaad.
Buiten dat is het geen optie om te bezuinigen op de kwaliteit van leven en voortplanten is daar onderdeel van. Op jouw manier zouden velen alleen leven met als doel te blijven ademen, niet om ook echt te doen in het leven waar we voldoening uit halen.

Oboema

Avatar

Hippe teksten hoor en mooi gezegd. Kan zo op een tegeltje. Of in een oscar speech, maar uhm... tikkeltje naief, denk je niet?

McGraig

Avatar

Als je het wetenschappelijk en feitelijk bekijkt heeft hij uiteraard gelijk. Aan de andere kant is films maken ontzettend milieubelastend. Hij plaatst zich zichzelf dus eigenlijk boven de gemiddelde aardbewoner. Aan de andere kant; ik ben zelf ook niet altijd even geweldig bezig (o.a. vliegvakanties) maar eet heel bewust sinds 30 jaar geen vlees. Alle beetjes helpen.

Solid

Avatar

Damn, als je de reacties alleen al hier leest, veel triestige mensen lopen er toch rond hoor...

nieuwslaatste nieuws

meest populair