IJzersterk openingsweekend verwacht voor 'Joker'

IJzersterk openingsweekend verwacht voor 'Joker'

Haalt de film straks meer op dan de studio verwacht?

Het staat nu al vast dat heel wat bioscoopgangers uitkijken naar Joker van Todd Philips. En voor deze atypische film wordt dan ook een hoger openingsweekend voorspeld dan Warner Bros. had gehoopt.

Volgens de kenners zou Joker, wanneer de film in de V.S. opent, tussen de $76 en $88 miljoen kunnen ophalen in dat eerste weekend. Uitzonderlijk, voor een film die zeker geen grote superhelden-blockbuster zoals Justice League of Aquaman is, maar eerder een ingetogen en harde karakterstudie à la Taxi Driver. En dan is Joker ook nog eens R-Rated, wat het publiek verkleint.

Lager ingeschat
Warner Bros., die de film uitbrengt, heeft om die redenen een veel voorzichtigere schatting gemaakt. Daar hopen ze op een openingsweekend tussen $50 en $55 miljoen. Dat is misschien wat té zuinig geschat, blijkt nu. Zeker nadat Joker de hoofdprijs wegkaapte op het filmfestival van Venetië. Maar WB zet Joker dus duidelijk niet onder druk om een gigantische opbrengst binnen te halen.

Of Joker zowel kritische arthousefans als DC-fanboys tevreden kan stellen, valt af te wachten. Maar zowel de opbrengsten als de kritieken lijken zeer goed tot uitstekend, dus Philips en Joaquin Phoenix, die de getormenteerde clown speelt, mogen voorlopig gerust zijn. Joker is bij ons te zien vanaf 3 oktober.



NieuwsFilm

meest populair