Waarom we géén digitaal verjongde T-800 zien in 'Terminator: Dark Fate'

De computertechnieken zijn er, maar regisseur Tim Miller is onverbiddelijk.

Op 31 oktober verschijnt Terminator: Dark Fate in onze bioscopen. Het officiële 6e deel (maar onofficiële 3e deel) moet gelijk heel veel vragen beantwoorden, bijvoorbeeld hoe en waarom keert Arnold Schwarzenegger terug en hoe verklaren de makers zijn ouderdom?

Men deed al een poging in het gekraakte Terminator: Genisys door te stellen dat de huid rondom de cyborgs gewoon normaal menselijk weefsel is en gaandeweg verouderd. Tegenwoordig zou het bijna aanlokkelijk zijn, zeker met producer James Cameron aan boord (geen onbekende met de nieuwste digitale snufjes), om de 72-jarige Oostenrijkse eik simpelweg te verjongen en hem zo op de T-800 uit deel 1 of deel 2 te laten lijken.

Maar in plaats daarvan wil de film juist een interessant verhaal vertellen over versleten helden in de stijl van Unforgiven en Logan. Regisseur Tim Miller: "Ik wilde geen CGI doen, dat is f*cking zeker. We accepteren de realiteit van wat het betekent om zo iemand te zijn die nog één keer wordt opgeroepen om heldhaftig te zijn. Ik houd daarvan. Gebrekkig is zoveel boeiender dan jong en perfect. En hij zag er geweldig uit. Zelfs de vrouwen zwijmelden. Er is iets aan hem op deze leeftijd, iets vorstelijks".

Battle vs. Rev 9
Werd de T-800 In Genisys nog liefkozend 'Pops' genoemd, in dit verhaal draagt hij de naam 'Carl' en leeft, sinds zijn reis terug in de tijd, onder de mensen op een plek waar hij geaccepteerd wordt (volgens de trailers in een hut op een verlaten landschap) en dus ook langzaam verouderd. Schwarzenegger liet wel weten dat er nog steeds een confrontatie komt tussen zijn 101-model en de supergeavanceerde Gabriel Luna.

Het is de bedoeling dat Dark Fate, met een keiharde R-rating, een nieuwe trilogie opzet, maar dat hangt natuurlijk af van de box-office. Het kan ook wel eens de laatste kans zijn om de franchise nog te redden...

NieuwsFilm

meest populair