Algemeen

Regisseur David Ayer heeft genoeg van kritiek op zijn 'Suicide Squad'

Niet zijn visie, dus ook niet zijn schuld.

door Wouter Drummen om 14:56 in Algemeen
Het DCEU heeft even in een dipje gezeten. Meerdere superheldenfilms van de bekende studio werden matig tot slecht onthaald. Hier hoort ook Suicide Squad bij van David Ayer, die nu laat weten schoon genoeg te hebben van alle kritiek. Hij geeft namelijk aan dat het niet zijn schuld is dat de film mislukte.

Ayer's Suicide Squad werd namelijk flink aangepast door de studio. De nodige goede en belangrijke scènes zijn blijkbaar uit de film geknipt. Ook kreeg Ayer geen volledige vrijheid, waardoor hij niet zijn gang kon gaan en de film dus niet kon brengen zoals hij dat had gewild. Dit laat hij nu opnieuw weten op zijn Twitter-pagina.

''Niet mijn schuld''
''Weten jullie waarom we het de filmindustrie noemen? Omdat het een grote industrie is. Die blijft alsmaar groeien en groter worden. Ik ben er echter van overtuigd dat James Gunn iets heel moois gaat maken van de nieuwe Suicide Squad film, maar wat mij irriteert is dat mensen nog naar mij uithalen terwijl de film ver van mijn originele visie af staat''.

Reboot
De laatste Suicide Squad werd, ondanks zijn supercast, maar zeer matig onthaald. Toch kijken wel gigantisch veel mensen uit naar de reboot/sequel, die deze keer gemaakt zal worden door James Gunn, o.a. bekend van The Guardians of the Galaxy films.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Nou ja, kritiek of niet, de film heeft het aan de boxoffice niet onverdienstelijk gedaan. Dat maakt het niet automatisch een goede film, maar toch...

GreenHornet

Avatar

Ik vraag af of Kevin Feige ook heeft ingegrepen in Guardians of the Galaxy

Master Of Films

Avatar

GreenHornet "Ik vraag af of Kevin Feige ook heeft ingegrepen in Guardians of the Galaxy"
Nee, die was op vakantie. Harold Wilson was zijn vervanger tijdens zijn afwezigheid.

Rutherford

Avatar

Tja, visie. De grappen waren totaal niet grappig. The Joker was een misbaksel. De plot was heel dunnetjes. Ik kan me toch ook niet inbeelden dat dat plots anders was in “zijn visie”.

Chrischzz

Avatar

Ik heb me anders best vermaakt met Suicide Squad.
het was geen pareltje, maar om het nu slecht te noemen..

Renegade

Avatar

Hij was inderdaad slecht. Het enige goede was Harley en Deadshot

Frietgezicht

Avatar

Slechte film. Ik zie liever een film van 120 minuten met Harold Wilson die een wortel eet.

abon

Avatar

Wanneer men kijkt naar zijn andere films wil ik hem wel geloven . Hij heeft een duidelijk eigen stempel die in suïcide squad niet te vinden is. Allemaal bad asses, grove taal en harde actie had niet misstaan in deze film wat mij betreft.

Blablazer

Avatar

Dat krijg je als er teveel geld in om gaat dan heeft opeens iedereen er verstand van.

John Wayne

Avatar

Ik meen me toch te herinneren dat hij destijds toch heel duidelijk aangaf dat dit de film was zoals hij hem zich voorstelde en dat er geen director's cut zou komen omdat die al in de bioscoop draaide.

EntertainmentWatcher

Avatar

Off topic sterf bericht:

Beverly Hills 90210-acteur Brian Turk overleden

afbeelding

Acteur Brian Turk is op 49-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Dat melden diverse Engelse media.

Brian Turk speelde veel bijrollen in een groot aantal hitseries, zoals Beverly Hills 90210, Saved by the Bell, ER, Buffy the Vampire Slayer en Two and a Half Men. Ook speelde hij in films als The Lost World: Jurassic Park, American Pie 2 en Crocodile Dundee in Los Angeles.

De acteur kreeg de diagnose een jaar geleden, maar werd kortgeleden terminaal. Hij laat zijn vrouw en hun zoon (8) achter.

Bron: Telegraaf.nl

RoberPaulsen

Avatar

Suïcide Squad is een gedrocht van een film met Jared Leto als dieptepunt. Ik kan me voorstellen dat als je project zo naar de knoppen geholpen wordt en jij daar de schuld van krijgt het nogal frustrerend is.
De regisseur wordt er altijd op afgerekend, maar ondertussen zit er een pannenkoek bij de studio in je film te knippen

Sunspot

Avatar

Viel allemaal reuze mee, sowieso wat DC films betreft, doen het gewoon oke qua geld, behalve dan BvS.

En kan me wel herinneren dat hij niet echt zijn visie mocht uitbrengen, lijkt me wel klote.

Was een oke film, alleen dat einde weer man, wat je bij zoveel films ziet, van die generieke schurken, of vage eindgevechten die nergens over gaan haha

Gigan72

Avatar

Het is geen superfilm maar echt heel slecht is hij ook weer niet ik heb veel slechter gezien.
Persoonlijk vindt ik hem leuker als Wonder Woman.

Frietgezicht

Avatar

^ Lol. Wonder Woman staat hier op ft algemeen bekend als een baggerfilm dus dat zegt niks. Hij is idd beter dan Wonder Woman net als 90% van de andere superheldenfilms.

starbass

Avatar

wtf, Wonder woman is niet de hype waard die het het kreeg, maar Suicide Squad beter noemen.. Suicide Squad is zo verschrikkelijk slecht, zelfs nog slechter dan a league of extraordinary gentlemen.

Ayer is gewoon jaloers op Snyder, hij will gewoon een hype creëren de AyerCut :P

Beweerde hij eerst trouwens niet bij hoog en laag dat het wel zijn versie was die in de bioscopen draaide?

PRIME

Avatar

^
Ayer heeft zich altijd negatief uitgelaten over de bemoeienis van WB/DC. Net als Leto overigens.

Shifty777

Avatar

Ik geloof zeker dat een groot deel van de blaam bij de studio zo liggen. Maar wie zegt dat de cv van Ayer verder zo vlekkeloos is, moet Sabotage of Bright nog maar eens kijken. Zelf End of Watch is bij herziening echt niet zo sterk al die toen leek.

NieuwsFilm

meest populair