'Avengers: Endgame' uit de bioscoop; definitieve opbrengst bekend

De Marvel-film is uit de wereldwijde bioscoopzalen.

Op 24 april ging Avengers: Endgame nagenoeg wereldwijd in première en wist even geleden Avatar te ontronen als box office-koning aller tijden. Nu zo'n vijf maanden later is de film definitief uit de bioscoopzalen verdwenen en is duidelijk hoeveel miljoenen de film heeft opgehaald.

In het eerste Noord-Amerikaanse weekend haalde Endgame maar liefst $357,1 miljoen op en dat is bijna $100 miljoen meer dan Avengers: Infinity War een jaar eerder noteerde in het eerste weekend. Wereldwijd resulteerde het debuutweekend in een ongekende $1,2 miljard. Dit is vooral te danken aan dat de film in nagenoeg alle landen in hetzelfde weekend debuteerde.

Wereldwijde eindscore
Met een toch behoorlijk geforceerde re-release, met enkele weinig echt noodzakelijke video's na de aftiteling, op 28 juni werd er uiteindelijk $2.796.274.401 opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is nog geen $10 miljoen meer dan de topscore van James Camerons Avatar uit 2009.

De vraag is hoe lang deze topscore voldoende is voor de koppositie. De verwachting is dat Disney de eerste film een grootse re-release geeft voorafgaand aan Avatar 2, te verschijnen in december 2021.

NieuwsFilm

meest populair