Algemeen

'Avengers: Endgame' uit de bioscoop; definitieve opbrengst bekend

De Marvel-film is uit de wereldwijde bioscoopzalen.

door Bram de Groot om 22:24 in Algemeen
Op 24 april ging Avengers: Endgame nagenoeg wereldwijd in première en wist even geleden Avatar te ontronen als box office-koning aller tijden. Nu zo'n vijf maanden later is de film definitief uit de bioscoopzalen verdwenen en is duidelijk hoeveel miljoenen de film heeft opgehaald.

In het eerste Noord-Amerikaanse weekend haalde Endgame maar liefst $357,1 miljoen op en dat is bijna $100 miljoen meer dan Avengers: Infinity War een jaar eerder noteerde in het eerste weekend. Wereldwijd resulteerde het debuutweekend in een ongekende $1,2 miljard. Dit is vooral te danken aan dat de film in nagenoeg alle landen in hetzelfde weekend debuteerde.

Wereldwijde eindscore
Met een toch behoorlijk geforceerde re-release, met enkele weinig echt noodzakelijke video's na de aftiteling, op 28 juni werd er uiteindelijk $2.796.274.401 opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is nog geen $10 miljoen meer dan de topscore van James Camerons Avatar uit 2009.

De vraag is hoe lang deze topscore voldoende is voor de koppositie. De verwachting is dat Disney de eerste film een grootse re-release geeft voorafgaand aan Avatar 2, te verschijnen in december 2021.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eddie Singer

Avatar

Zoveel opbrengsten...voor een, in mijn ogen, rommelige en teleurstellende film.
Over 20 jaar een fatsoenlijke remake?

Pietjebam

Avatar

Ja precies Eddie, de film was 1 grote, saaie, overhaast gemaakt bende. Ik hoop echter niet dat er een remake komt, ze hebben dit wel genoeg uitgemolken nu.

Bluemeister

Avatar

Wat een domme reacties van jullie 2....duidelijk geen Marvel fans! Deze film was een conclusie van alle voorgaande films, het was een ode, een sluitstuk, 1 film met Infinity War....beoordeel de film aub op die manier dan zie je dat het een meesterwerk is.

ArcAngelos

Avatar

Avengers netjes afgesloten, al had ik wel gehoopt dat de Hulk een rematch kreeg (wat wel in de concept art werd gebruikt)
Deze films hebben ze netjes aangepakt om naar een slot toe te werken zoals in Endgame. Elke echt marvel fan / comic liefhebber herkent de stukken van de comics.
Stiekem hoop ik dat de geruchten waar zijn dat er een Hulk vs .. movie komt, waar de comic versie van Immortal Hulk word geïntroduceerd die meer een horror achtige brute Hulk bevat die de helden onmver walst. Dat is de Hulk die iedereen zou willen zien.

Universal heeft de rechten op een stand alone movie niet op een film die samen is met andere (team up). Dus een hulk vs wolverine achtige film zou zeker kunnen dat valt namelijk niet onder dat contract voor de rechten die universal heeft, ook niet op Hulk Tv serieus zoals de She-Hulk die eraan komt, waarvan de comics Bruce banner zeker een grote rol in heeft.

Eddie Singer

Avatar

@Bluemeister...
Oh...een persoonlijke aanval...ik en een ander zijn dom. Jeetje.
Ik heb nog comics(pockets) van Spiderman en Hulk op zolder uit de jaren 70. Maakt iemand nog geen fan overigens.

Als ik Endgame als ode moet zien is het helemaal dubbel en dwars een rommelige en teleurstellende film!

Absoluut zitten er mooie scenes in, maar ook afbreuk van characters. Leuk voor in de comics...een dikke Thor of Professor Hulk. Maar niet voor in een ode c.q. sluitstuk...snap je? Je wijst alleen op je eigen mening. Niet op iets wat ik niet gezien heb. Het is een epische film. Een enorm project. Maar nogmaals...in mijn ogen...geen meesterwerk. Helaas.
En ik maak zelf wel uit hoe ik films beoordeel. Over. Uit.

Rickb

Avatar

Ondanks dat ik met disney+ nu alle films kan kijken ben ik ook wel klaar met terug kijken van veel films. De meeste sequels zit ik ook niet meer op te wachten. Films van vroeger verbaasde mij meer als je special effects zag en nu is 95% special effects.

Bluemeister

Avatar

@Eddie,
Als jij niet snapt hoe je deze film moet zien en beoordelen dan ben je in elk geval geen echte MCU fan, dat is wel zeker....
De film rommelig noemen toont mij dat je niet begrijpt hoe deze film bedoelt is....het is geen standalone film, maar een samenvatting van alle eerdere films en een tweeluik met Infinity War....

NieuwsFilm

meest populair