Featured

YouTube-ster Djamila speelt de hoofdrol in 'Misfit 2'. Deze 5 vloggers maakten ook een film.

Van het kleine naar het grote scherm; voor deze vloggers was het slechts een kwestie van tijd.

door Timothy van Damme om 19:52 in Featured
Aangezien vloggers de nieuwe supersterren zijn, maken zij steeds vaker de overstap naar het witte doek. YouTube-fenomeen Djamila ⎯ ook wel bekend als MeisjeDjamila ⎯ is bijvoorbeeld razend populair onder de jeugd. Het is dan ook niet gek dat zij wederom de hoofdrol speelt in Misfit 2. Deze vijf vloggers waren ook in films te zien.

Jill Schirnhofer
Jill Schirnhofer - die ook een bijrol speelt in Misfit - heeft niet alleen haar eigen blog, maar ze ontwerpt tevens mode-accessoires, presenteert een knutselprogramma en schrijft jeugdboeken. In de verfilming van haar eigen Elvy's Wereld: So Ibiza! speelt ze de rol van oudere, wijze zus Joy. Elvy's Wereld kreeg van FilmTotaal maar liefst 1 ster...

Flula Borg
De Duitse vlogger Flula Borg zingt, interviewt en maakt filmpjes. Het was dan ook een kleine stap naar de acteerwereld. Zijn eerste rol van betekenis kreeg hij in Pitch Perfect 2, waar hij de leider van Das Sound Machine vertolkt, de grootste concurrenten van de Bellas. Daar hield het niet op; Flula heeft recent ook een rol in The Suicide Squad binnengesleept.

Dylan Haegens
Op het YouTube kanaal van Dylan Haegens prijken allerlei sketches, waarin hij tal van zaken op de hak neemt. Hij is zó populair dat hij zelfs een eigen merchandiselijn heeft opgezet. Maar dat was nog niet genoeg, dus kreeg Haegens de hoofdrol in De Film van Dylan Haegens. Hierin moet hij het opnemen tegen een na-aper die zijn filmpjes steelt. In bijrollen en cameo's zien we ook andere YouTubers, zoals Kalvijn, Klaas van Kruistum en zelfs politievlogger Jan-Willem.

Anna Akana
Nadat ze paniekaanvallen kreeg bij live optredens, startte Anna Akana haar eigen kanaal op YouTube. En met succes, want ze heeft miljoenen volgers. Naast haar comedy, maakt ze ook eigen documentaires en kortfilms, waarin ze regelmatig acteert. Dit leidde tot een kleine rol in Ant-Man, waar ze Falcon helpt de titelheld te vinden (en terloops bevestigde dat Spider-Man deel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe).

Logan Paul
De controversiële vlogger Logan Paul (hij filmde ooit een zelfmoordslachtoffer en poste dit op zijn kanaal) is één van de populairste internetpersoonlijkheden en waarschijnlijk ook de meest succesvolle acteur van het rijtje. Niet dat films als Where's the Money' zo goed zijn, maar weinig YouTubers hebben meerdere hoofdrollen op hun naam staan. Met The Thinning leidt hij zelfs een eigen franchise.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Waarom krijgt die Djamila nou geen waarschuwing van de overheid.

Pas op bij het kijken van deze vlogster wordt uw kind oliedom. Bij het kijken van Joker kan je als kind meer het moraal leren wat goed en slecht is. Toegeven, de kans dat je echter wordt doodgeschoten bij films van al deze Zaanse en Area 51 vloggers is wel kleiner dat dan weer wel.

Hoe dan ook. Dit is een gebied waar ik helemaal "out of touch" ben. Gelukkig behoor ik niet bij Generation Z. Die ellende is bij mij bespaard gebleven Smiley face

GreenHornet

Avatar

Het zijn niet allemaal Vloggers.
Alle Vloggers zijn Youtubers maar niet alle Youtubers zijn Vloggers.

Master Of Films

Avatar

Same old, same old. Al die Generation Z YouTroepers zijn een en dezelfde meuk. Allemaal vloggers uit Zaandam of uit Area 51.
Echte banen ho maar. Nou dat moet de toekomst gaan vertegenwoordigen. Zitten te zeiken over het klimaat, maar ondertussen verbruiken ze meer stroom bij Google's datacenter dan dat de kolenmijnen bij de baby boomers ooit uitgeput raakten.

neo123

Avatar

Ik word echt oud maar geen van deze namen zegt me (gelukkig) wat.

Frietgezicht

Avatar

Al die youtube onzin en ‘influencers’ zijn tenenkrommend maar er zijn uitzonderingen.

En kan zeker jaloers zijn op types als Jeremy Jahns. Geld verdienen met je hobby en passie is natuurlijk wel goed gedaan.

Master Of Films

Avatar

Jeremy Jahns zou niet eens een normale baan kunnen krijgen. Duidelijk teveel suiker gegeten en dat is niet goed voor een ADHD'er.

Sunspot

Avatar

Vind Youtubers maar irritant, lijken bijna altijd niet zichzelf te zijn. Het is ook niet acteren, maar gewoon nep zijn lijkt het.

Maar is ook meer voor kids, mensen die model denken te zijn...

Maar genoeg andere mooie dingen te vinden daar op YT, ook met vloggers, maar die moet je wel vinden dan, de interesses hebben Smiley face

NieuwsFilm

meest populair