YouTube-ster Djamila speelt de hoofdrol in 'Misfit 2'. Deze 5 vloggers maakten ook een film.

Van het kleine naar het grote scherm; voor deze vloggers was het slechts een kwestie van tijd.


Aangezien vloggers de nieuwe supersterren zijn, maken zij steeds vaker de overstap naar het witte doek. YouTube-fenomeen Djamila ⎯ ook wel bekend als MeisjeDjamila ⎯ is bijvoorbeeld razend populair onder de jeugd. Het is dan ook niet gek dat zij wederom de hoofdrol speelt in Misfit 2. Deze vijf vloggers waren ook in films te zien.
Bekijk de afbeelding
Jill Schirnhofer
Jill Schirnhofer - die ook een bijrol speelt in Misfit - heeft niet alleen haar eigen blog, maar ze ontwerpt tevens mode-accessoires, presenteert een knutselprogramma en schrijft jeugdboeken. In de verfilming van haar eigen Elvy's Wereld: So Ibiza! speelt ze de rol van oudere, wijze zus Joy. Elvy's Wereld kreeg van FilmTotaal maar liefst 1 ster...
Bekijk de afbeelding
Flula Borg
De Duitse vlogger Flula Borg zingt, interviewt en maakt filmpjes. Het was dan ook een kleine stap naar de acteerwereld. Zijn eerste rol van betekenis kreeg hij in Pitch Perfect 2, waar hij de leider van Das Sound Machine vertolkt, de grootste concurrenten van de Bellas. Daar hield het niet op; Flula heeft recent ook een rol in The Suicide Squad binnengesleept.
Bekijk de afbeelding
Dylan Haegens
Op het YouTube kanaal van Dylan Haegens prijken allerlei sketches, waarin hij tal van zaken op de hak neemt. Hij is zó populair dat hij zelfs een eigen merchandiselijn heeft opgezet. Maar dat was nog niet genoeg, dus kreeg Haegens de hoofdrol in De Film van Dylan Haegens. Hierin moet hij het opnemen tegen een na-aper die zijn filmpjes steelt. In bijrollen en cameo's zien we ook andere YouTubers, zoals Kalvijn, Klaas van Kruistum en zelfs politievlogger Jan-Willem.
Bekijk de afbeelding
Anna Akana
Nadat ze paniekaanvallen kreeg bij live optredens, startte Anna Akana haar eigen kanaal op YouTube. En met succes, want ze heeft miljoenen volgers. Naast haar comedy, maakt ze ook eigen documentaires en kortfilms, waarin ze regelmatig acteert. Dit leidde tot een kleine rol in Ant-Man, waar ze Falcon helpt de titelheld te vinden (en terloops bevestigde dat Spider-Man deel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe).
Bekijk de afbeelding
Logan Paul
De controversiële vlogger Logan Paul (hij filmde ooit een zelfmoordslachtoffer en poste dit op zijn kanaal) is één van de populairste internetpersoonlijkheden en waarschijnlijk ook de meest succesvolle acteur van het rijtje. Niet dat films als Where's the Money' zo goed zijn, maar weinig YouTubers hebben meerdere hoofdrollen op hun naam staan. Met The Thinning leidt hij zelfs een eigen franchise.

NieuwsFilm

meest populair