Christopher Eccleston (Malekith) wil weer in 'Thor'-film spelen

Christopher Eccleston (Malekith) wil weer in 'Thor'-film spelen

De slechterik uit Thor: The Dark World.

In 2013 verscheen na het succes van The Avengers en Iron Man 3 de tweede Thor-film Thor: The Dark World. De film introduceerde niet alleen de Aether a.k.a. de Reality Stone, maar ook de slechterik Malekith the Accursed van de later erg kritische voormalig Doctor Who -acteur Christopher Eccleston.

Sinds de voor velen zwakste Marvel Cinematic Universe-film tot op heden verscheen, heeft de acteur heel wat commentaar geuit op de film en de productiefase. Hij vond de make-up verschrikkelijk en zijn personage slecht uitgewerkt.

Eccleston, de stoute elf
Afgelopen weekend tijdens New York Comic Con liet hij nogmaals weten waarom: "Ik zat elke dag zes, zeven uur bij de make-up. Ze hebben me dat niet van tevoren verteld, dus ik was daar niet blij mee... Er was een gebrek aan humor in de film."

Maar hij snapt ook dat er fans zijn: "Ik begrijp dat sommige mensen van die film houden, en dat sommigen zelfs van Malekith de stoute elf houden, dus het is enkel mijn eigen ervaring erbij. Maar ik weet dat mensen van de film houden en ik zal voorzichtig zijn. Ik ben tegenwoordig zo diplomatiek!"

Maar dan toch een terugkeer?
De acteur gaf later aan dat hij de opvolger Thor: Ragnarok uit 2017 "briljant geschreven" vindt. Zelfs zo goed, dat hij een terugkeer overweegt. "Als de mannen die de derde schreven terugkeren... Dan zou ik het doen," aldus Eccleston. Taika Waititi's Ragnarok werd geschreven door Eric Pearson, Craig Kyle en Christopher L. Yost. De vierde film Thor: Love and Thunder staat gepland voor eind 2021.

NieuwsFilm

meest populair