Algemeen

Robert Downey Jr. wil geen Oscarcampagne voor Tony Stark in 'Avengers: Endgame'

Recent werd duidelijk dat Walt Disney niet inzet op een Oscar voor Downey Jr.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Al heel wat keren zagen we Robert Downey Jr. als Tony Stark / Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. Velen dichten hem al de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol toe, maar recent werd duidelijk dat Walt Disney geen campagne gaat voeren om dit eventueel te realiseren voor zijn aandeel in Avengers: Endgame. Nu blijkt waarom.

Tijdens The Howard Stern Show gaf de acteur aan dat hij nooit had verwacht dat het MCU zo groot zou worden. "Ik zal je de waarheid vertellen. Ik had niet verwacht dat het zou worden wat het nu is. Op dit moment is het een enorm grote, meerhoofdige Hydra."

Geen "For Your Consideration"
Over een mogelijke campagne voor 'Beste hoofdrol' waarover de laatste tijd werd gesproken, zei Downey Jr. dat hij heeft aangegeven dat hij dit niet wil. Bekijk hieronder de complete toelichting - vooral naar aanleiding van de Marvel-mening van Martin Scorsese - van de acteur die we komende tijd zullen zien in films als The Voyage of Doctor Dolittle, Sherlock Holmes 3 en mogelijk in de MCU-prequelfilm Black Widow.


Wat zeg jij? Verdient Robert Downey Jr. een Oscar voor zijn rol als Tony Stark / Iron Man in het Marvel Cinematic Universe, en specifiek Avengers: Endgame?

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

11 jaar. 23 films voortgebracht. Hij vederdient er 1.

Sietzet

Avatar

Hij verdient het misschien wel maar hij heeft sowieso pech dat Joaquin Phoenix dit jaar joker speelt die het in mijn ogen vele malen meer verdient

GreenHornet

Avatar

hij verdiend een oeuvre award

centr1no

Avatar

Alle acteurs en actrices in dit soort films verdienen sowieso een hoop respect.
Hoe ze consequent een karakter neer kunnen zetten met issues die normale mensen te boven gaan, de fysieke belasting en hoe ze geloofwaardig over kunnen komen terwijl hun wereld bestaat uit green screens en niet bestaande tegenspelers is letterlijk een vak apart.

Net zoals de superheldenfilms niet 'Cinema' zijn en dus niet of amper meegenomen worden voor de Oscars zijn de acteurs en actrices in die films ook niet 'serieus' aan het acteren volgens de vastgeroeste Hollywood elite en daarmee zien we de kijkcijfers van de Oscars ieder jaar dalen, de 'ceremony' steeds minder interessant worden totdat er straks helemaal niets meer van over is.
Tenzij het zoiets als "The Joker" betreft, die overduidelijk gesponsord wordt door bepaalde mensen om toch nog wat 'moderns' bij de Oscars te hebben.

Ik vind persoonlijk het acteren van RD Jr niet Oscarwaardig.
Degene die er verantwoordelijk voor is dat hij Ironman is gaan spelen mag van mij wel een pluim krijgen.

Maac

Avatar

Volgens mij zijn we het gevoel voor verhoudingen aan het verliezen.

Je hoort geen Oscar te krijgen voor het aantal keer dat je een bepaalde rol hebt gespeeld, maar voor je prestatie in één film die in het betreffende jaar is uitgekomen.
Als Tom Cruise voor zijn rol als Ethan Hunt wordt genomineerd staan we ook niet te trappelen.
Bovendien lijkt het me een stuk makkelijker om jarenlang dezelfde rol te spelen (we weten allemaal dat Downey Jr. gewoon zichzelf speelt) dan ieder jaar in een andere rol te kruipen en te moeten investeren in de psyche van een nieuwe persoonlijkheid.

Blijkbaar wil men zó graag dat Marvel een plekje krijgt bij de Oscars, dat betrokkenen op hetzelfde podium moeten staan als de acteurs en actrices die ook daadwerkelijk een acteerprestatie neerzetten. Ik noem maar even de C.V.'s van Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Christian Bale.
Hoort Downey Jr. hier tussen omdat hij al die jaren dezelfde rol heeft gespeeld?

centr1no "Tenzij het zoiets als "The Joker" betreft, die overduidelijk gesponsord wordt door bepaalde mensen om toch nog wat 'moderns' bij de Oscars te hebben."
Ja, het is niet eerlijk. Marvel zou ook gesponsord moeten worden.
Natuurlijk heeft dit niets te maken met het willen van iets moderns. Een blinde ziet nog dat Phoenix meer heeft gedaan dan alleen zijn bed uitkomen om voor een groen scherm zijn tekst op te lezen.

chefry1983

Avatar

Chris Evans verdient anders ook een Oscar want de captain America films zijn ook zeer goed van kwaliteit

centr1no

Avatar

Maac "Natuurlijk heeft dit niets te maken met het willen van iets moderns. Een blinde ziet nog dat Phoenix meer heeft gedaan dan alleen zijn bed uitkomen om voor een groen scherm zijn tekst op te lezen."
Ik zie niet hoe de inzet van Phoenix het willen van iets moderns tegenspreekt.
Sterker nog, het was van het begin af aan duidelijk met de casting van de hoofdpersoon dat ze met deze film van plan waren er 'cinema' van te maken, om het maar populair uit te drukken.
En niet om er nou een hele theorie van te maken, maar het is wel een dingetje voor DC om straks bij de Oscars tegen Marvel te kunnen zeggen; 'kijk eens wat wij wel en jullie niet kunnen'.

tariegb

Avatar

gaat het niet om een uitzonderlijke acteerprestatie? Dat is zijn rol in MCU niet echt tbh

PRIME

Avatar

@Maac

Ik blijf het mooi vinden hoe jij met veel woorden je eigen mening blijft verkondigen maar toch altijd even iets zegt waardoor je argument teniet gaat.
''Een blinde ziet nog dat Phoenix meer heeft gedaan dan alleen zijn bed uitkomen om voor een groen scherm zijn tekst op te lezen.''
Als je vind dat Downey Jr in de laatste catagorie valt, ben je gek.
Maar goed, ik weet je antwoord al. ''Nergens zeg ik expliciet dat dit over Downey Jr gaat''.
Daarnaast is het misschien ''makkelijker'' om 10 jaar lang dezelfde rol te spelen, er zijn echter wel flink wat karakterveranderingen te merken bij o.a. Tony Stark, die begon als arrogante playboy / superheld en die eindigt als leider van een superheldenteam.
Om dat 10 jaar lang vol overtuiging neer te kunnen zetten, kan je niet af doen aan ''het is makkelijker''.

Maac

Avatar

@centr1no
Goed, ik zie vooral veel aannames. Mijn punt blijft dat, op basis van acteerprestatie, ik van mening ben dat Phoenix met kop en schouders boven Downey Jr. uitsteekt. Agenda of geen agenda.

@PRIME
Je reactie op mijn reactie (op mijn laatste zin in ieder geval) is evengoed gebaseerd op een mening als die van mij.
Het is prima dat je mij dan "gek" noemt, alsof jouw kijk op kwaliteit op de één of andere manier meer waard is dan de mijne, maar ik probeer me daar niet schuldig aan te maken.

Dat je mijn antwoord al voor mij invult geeft voor mij alleen maar aan dat je niet zo'n liefhebber bent van een inhoudelijk dialoog als je normaliter pretendeert te zijn. De meeste mensen die voor mij invullen wat ik bedoel zijn vaak niet gebaat bij wat ik écht vind.

PRIME

Avatar

^
Hahaha, het is altijd ''jij, jij, jij, mijn mening, mijn mening, mijn mening''. Zo'n makkelijk standpunt om in te nemen.


Maac

Avatar

@PRIME
Zoals ik het lees hebben wij een meningsverschil op basis van onze persoonlijke voorkeur, niet gebaseerd op feiten die door één van ons wordt ontkend. Als jij het een andere naam kan geven, educate me, ik sta ervoor open.

Ik heb in ieder geval nog het fatsoen om mijn eigen mening te verdedigen met argumenten, in plaats van die van een ander in te vullen om mijn gelijk te halen.

Voor iemand die zo welbespraakt is als jij vind ik het frappant om keer op keer te constateren dat jij doet alsof er een enorme intellectuele kloof tussen jou en mij is en dat ik te dom ben om die te overbruggen. Alsof ik een inhoudelijk argument niet waard ben. Ik vind dat helemaal geen prettige en constructieve manier van converseren en ik kan me niet voorstellen dat jij dat wel vindt.
Dit maakt een potentiële uitwisseling van interessante argumenten en invalshoeken tot een dick-measuring contest en eerlijk gezegd heb ik dat internetspelletje 'wie is de slimste' wel gezien.

Bluemeister

Avatar

Neemt iemand hier de oscars nog serieus dan? Ik heb dat nooit gedaan....de enige objectieve manier waarop je een film kan beoordelen is op de opbrengst, voor de rest zijn het allemaal meningen en zal een echte blockbuster nooit in aanmerking komen voor een oscar, terwijl dat de films zijn waarvan de meeste mensen genieten.

PRIME

Avatar

@Maac
Och, dat is het zeker niet hoor.
Ik vind het gewoon vaak grappig om je reacties te lezen en daar ben ik het vaak niet mee eens. Het is zeker geen intellectuele kloof die ik probeer te creëren, vind het gewoon lekker om af en toe even te discussiëren ;)

Sunspot

Avatar

Logisch, hij wilt dat een eventuele Oscar op een normale manier komt.

NIet vanuit Disney en de fans die gaan pushen.

Maac

Avatar

@PRIME
Ah, all good. Dan hebben wij gewoon een ander idee bij hoe een goede discussie gevoerd zou moeten worden. Smiley face

Boer

Avatar

Hij verdient geen oscar, kom op man

NieuwsFilm

meest populair