Robert Forster (Jackie Brown) overleden op 78-jarige leeftijd

Robert Forster (Jackie Brown) overleden op 78-jarige leeftijd

Forster was een gelauwerde film- en tv-acteur die enorm werd gerespecteerd door zijn collega's.

Vandaag is via The Hollywood Reporter het trieste nieuws naar buiten gekomen dat de geliefde karakteracteur Robert Forster op 78-jarige leeftijd is overleden. De Oscar-genomineerde Forster overleed in Los Angeles aan de gevolgen van hersenkanker. Hij werd tijdens zijn overlijden vergezeld door zijn derde vrouw Evie en zijn kinderen Elizabeth, Kathrine, Maeghen en Robert.

Forster maakte zijn filmdebuut op 26-jarige leeftijd naast Marlon Brando en Elizabeth Taylor in John Hustons film Reflections in a Golden Eye (1967). Daarna speelde hij de hoofdrol in Medium Cool (1069), een film over de rellen tijdens de Democratische conventie in 1968.

Na zijn naam te hebben gevestigd in Hollywood, speelde hij de hoofdrol in twee gefaalde tv-series, waarna zijn carrière al snel in het slop raakte. Hij was in de jaren erna met name te zien in exploitatie- en horrorfilms als Avalanche (1978), Alligator (1980), Vigilante (1983) en naast Chuck Norris in The Delta Force (1986). Andere noemenswaardige films zijn The Black Hole (1979), en jaren '90 videohits als Maniac Cop III: Badge of Silence en American Yakuza.

Een tweede kans
Forster kreeg echter een tweede kans in Hollywood toen Quentin Tarantino hem na zijn succes met Pulp Fiction de rol aanbood van Max Cherry in Jackie Brown (1997). Zijn subtiele rol in deze film leverde hem de eerste en enige Oscarnominatie uit zijn loopbaan op. Na deze prestatie werkte hij met grote namen in bioscoopfilms als Me, Myself & Irene, Firewall, The Descendants en zowel Olympus als London Has Fallen. En we mogen ook niet zijn rollen vergeten in Mulholland Drive en het derde seizoen van Twin Peaks, twee projecten van David Lynch.

Wrang detail is dat Forsters laatste rol sinds gisteren te zien is op Netflix. In Breaking Bad-sequel El Camino zien we hem opnieuw als Ed, een rol die hij eenmaal eerder speelde in de beroemde serie.

NieuwsFilm

meest populair