Featured

De 5 beste 'hernieuwde klassiekers' op Disney+

De bekende animatiefilms van Disney in een nieuw jasje.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Featured
Disney heeft met het verfilmen van zijn klassieke animatiefilms een goud verdienmodel gevonden. Deze 'hernieuwde klassiekers', zoals Disney ze zelf noemt, weten een groot publiek te trekken, zijn razend populair en mogen dan ook niet ontbreken op Disney's nieuwe streamingdienst. Vandaag een overzicht van de vijf beste hernieuwde klassiekers die nu op Disney+ staan!

Beauty and the Beast (2017)
Regie: Bill Condon | Cast: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, e.a.
De slimme en mooie Belle wordt gevangen genomen door het Beest in zijn kasteel. Daar raakt ze bevriend met het betoverde personeel. Langzaam leert Belle de ware aard van het Beest beter kennen. De twee worden verliefd en moeten, achterna gezeten door de jaloerse Gaston, de dreigende vloek die op hem rust op tijd zien te verbreken. Beauty and the Beast is een schitterende hommage aan de animatieprent, vol muziek, levenslessen en romantiek.

Maleficent (2014)
Regie: Robert Stromberg | Cast: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, e.a.
Maleficent vertelt een nooit eerder vertelde kant van het sprookje over Doornroosje. Maleficent, de bekende heks, zint op wraak en vervloekt Doornroosje, de pasgeboren dochter van de koning. Later realiseert Maleficent zich echter dat Doornroosje weleens de sleutel kan zijn tot vrede in het rijk, en wellicht ook tot haar ware geluk. Maleficent is magierijke familiefilm met een geweldige titelrol voor Angelina Jolie.

The Jungle Book (2017)
Regie: Jon Favreau | Cast: Neel Sethi, Idris Elba, Bill Murray, e.a.
Mowgli is opgegroeid in de jungle, opgevoed door een groep wolven. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan, die een hekel heeft aan mensen, de jacht op hem opent, moet Mowgli samen met de zwarte panter Bagheera en de altijd vrolijke beer Baloo een reis naar zijn herkomst maken. The Jungle Book is een visueel prachtige film met een hartverwarmend verhaal over zelfontdekking en echte meezingers.

Cinderella (2015)
Regie: Kenneth Branagh | Cast: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, e.a.
Ella, bijgenaamd Assepoester, is het slachtoffer van de tirannie van haar stiefmoeder, die haar ziet als dienstmeid. Ella wil dolgraag naar het bal van de prins en dankzij wat magie wordt die wens werkelijkheid. Klokslag twaalf uur wordt haar betovering echter verbroken. Bij haar vlucht verliest ze een van haar glazen muiltjes, die de prins gebruikt om zijn nieuwe liefde op te sporen. Cinderella is een mooi sprookje vol verbeelding en magie.

Pete's Dragon (2016)
Regie: David Lowery | Cast: Oakes Fegley, Robert Redford, Bryce Dallas Howard, e.a.
Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott, een gigantische groene draak, in het bos. Hun leven verandert snel wanneer boswachter Grace hen ontdekt. Zij probeert de identiteit van Pete en de waarheid over Elliott te ontdekken. Ondertussen probeert een jager de draak te vangen. Pete's Dragon is een warme familiefilm over een hechte vriendschap, met spannende momenten en oprechte emoties.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Vandaag The Lion King gezien.

Sorry mof maar toch wel een leuke film hoor. Mooi gemaakt en die muziek alleen al is jeugdsentiment.

Gandolfini

Avatar

Heb gisteren ook the lion king gezien. Ik was best teleurgesteld, voor mijn gevoel overbodig, Inspiratieloze stemacteurs. Bijvoorbeeld de hyenas en Scar, die waren in het origineel veel leuker.

StarWars-SGPer

Avatar

B&TB en malificent zijn zooooo geweldig

Sunspot

Avatar

Lol, las even 'herkauwde klassiekers' :D

NieuwsFilm

meest populair