Algemeen

Alle Studio Ghibli-films exclusief te streamen op HBO Max

Anime-grootheid Hayao Miyazaki liet twee dagen terug nog weten dat de films nooit te streamen zullen zijn.

door Zilko Tarici om 06:39 in Algemeen
Als we de laatste jaren iets hebben geleerd, is het wel dat verklaringen van Studio Ghibli niet altijd even betrouwbaar zijn. De begenadigde regisseur Hayao Miyazaki liet bijvoorbeeld al vaker weten met pensioen te gaan, maar volgde dat haast elke keer op met nieuws dat hij weer een film zou gaan maken. Afgelopen week kwam daarnaast het nieuws dat de films van Ghibli nooit te streamen zullen zijn. Dit wordt nu echter keihard tegengesproken door het bericht dat de nieuwe streamingdienst HBO Max de exclusieve rechten heeft binnengesleept om Ghibli-films te kunnen streamen.

Onder de 21 animatiefilms van Ghibli bevinden zich Oscarwinnaar Spirited Away en geliefde titels als My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, Kiki's Delivery Service, Ponyo en Castle in the Sky. Al deze titels zijn vanaf het voorjaar van 2020 te streamen op HBO Max. De streamingdienst zou overigens in diezelfde periode ook in Nederland beschikbaar moeten zijn.

Een historische dag voor anime
De aankoop van HBO Max betreft tevens de eerste keer dat films van Studio Ghibli ook maar ergens zijn te streamen. Afgezien van Blu-ray- en dvd-releases zijn de films sowieso lastig te bekijken voor een Westers publiek. Een stap als deze zorgt ervoor de films ook in Europa en Amerika (nog) meer fans zullen krijgen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Dat wordt SABnzbd opspinnen. Ik ga echt niet nog een abbo afsluiten in deze versplinterde streaming markt.

Luizelgespuizel

Avatar

Ook nog eens de streamingrechten op alle BBC series in Amerika, alle adult Swim content, WB’s diverse film aanbod en alle HBO originals. Veel beter aanbod en hogere kwaliteit content dan Disney+ je zal gaan bieden.

Master Of Films

Avatar

Ooit deed Disney de distributie van Ghibli (waaronder Princess Mononoke).

Hyenas

Avatar

Heeft ziggo niet de rechten van HBO in nederland tot 2022 ofzo? Ontbreekt HBO dan van deze nieuwe streamingdienst of is het op 2 plekken te zien?

Thiver

Avatar

En nu maar hopen dat dit ook vooruitgang betekent voor de Europese markt. Ongeveer de helft van de Ghibli-films is hier niet eens met Nederlandse ondertiteling op dvd uitgebracht...

Luizelgespuizel

Avatar

Moedermaatschappij van Ziggo is zelfde als die van HBO als ik mij niet vergis. Zou in ieder geval aardig dom zijn deze streaming service achter te houden tot de rechten van Ziggo verlopen want iedereen gaat natuurlijk alles lekker illegaal downen zoals met GoT. Het percentage dat daadwerkelijk overstapt naar een andere provider zal wel super klein zijn, helemaal in een land waarin er geen straf staat op downloaden.

Deze deal zal de distributie in de EU trouwens niet makkelijker maken. Alle Ghibli films zijn teveel verspreid onder verschillende EU landen. In Duitsland heb je bv een complete collectie maar hier is er helaas een andere distributeur.

Master Of Films

Avatar

Hyenas "Heeft ziggo niet de rechten van HBO in nederland tot 2022 ofzo?"


HBO voorlopig bij Ziggo
Ziggo bevestigt via woordvoerder Erik van Doeselaar aan Totaal TV dat het HBO-content de komende jaren bij Ziggo te zien blijft. Tot wanneer de huidige rechtenovereenkomst doorloopt, wil Van Doeselaar echter niet prijsgeven. Ziggo – nu onderdeel van VodafoneZiggo – verwierf de exclusieve uitzendrechten van HBO-content voor Nederland op 1 januari 2017. Een veelgebruikte termijn voor dergelijke rechtenovereenkomsten is vijf jaar. Mocht dit ook bij deze overeenkomst het geval zijn dan loopt de huidige rechtenovereenkomst tot 2022 door. Voor deze datum waren films en series van HBO op betaalzender HBO Nederland te zien. Deze betaalzenders was een joint venture van Home Box Office (HBO) en Ziggo. HBO Nederland was in Nederland bij de meeste aanbieders, waaronder KPN en Canal Digitaal, als aanvullend abonnement – kosten rond 15 euro per maand – verkrijgbaar.

Bron: TotaalTV

Luizelgespuizel

Avatar

Ik denk dat ze goedkopere HBO Max service zullen aanbieden aan Ziggo klanten. Nogmaals ik zal letterlijk alle HBO series downen zolang ze het internet provider exclusief houden. In mijn gemeente is toevallig geen Ziggo dus ben sowieso al verplicht alle HBO content illegaal te downloaden terwijl ik voorheen netjes een HBO account had. Als Ziggo zo wilt om gaan met hun diensten zo beperkt aan te bieden is hun probleem. Ik denk dat de misgelopen inkomsten van geen HBO leveren groter is dan de mensen die daadwerkelijk zo debiel zijn om overstappen op een provider in een land waarin nogmaals downloaden niet strafbaar is. Ik ontvang al geen ziggo , ik ga sowieso niet wachten tot na home release. Enige optie voor veel mensen blijft illegaal downen.

Als bovenste reactie waar is kan HBO Nederland in ieder geval nog vele illegale downloads verwachten van mijn kant. Heb best 15 euro over voor HBO content zoals voorheen. Als ziggo dat letterlijk exclusief wilt houden voor hun afnemers is niet cool maar als je in een gemeente woont waarin Ziggo niet eens word aangeboden wordt je wel genoodzaakt te downen. Stel je wilt GoT live volgen is het al geen optie en de blu ray is niet eens uit van seizoen 8.

HBO MAX is een potentiele Netflix killer voor volwassenen. Waar Disney+ (Aka kindernet2.0) nauwelijks concurrentie bied voor Netflix zou een HBO Max dat wel kunnen bieden. Die service niet in Nederland aanbieden op dag 1 is letterlijk vele inkomsten missen.

NieuwsFilm

meest populair