Alle Studio Ghibli-films exclusief te streamen op HBO Max

Alle Studio Ghibli-films exclusief te streamen op HBO Max

Anime-grootheid Hayao Miyazaki liet twee dagen terug nog weten dat de films nooit te streamen zullen zijn.

Als we de laatste jaren iets hebben geleerd, is het wel dat verklaringen van Studio Ghibli niet altijd even betrouwbaar zijn. De begenadigde regisseur Hayao Miyazaki liet bijvoorbeeld al vaker weten met pensioen te gaan, maar volgde dat haast elke keer op met nieuws dat hij weer een film zou gaan maken. Afgelopen week kwam daarnaast het nieuws dat de films van Ghibli nooit te streamen zullen zijn. Dit wordt nu echter keihard tegengesproken door het bericht dat de nieuwe streamingdienst HBO Max de exclusieve rechten heeft binnengesleept om Ghibli-films te kunnen streamen.

Onder de 21 animatiefilms van Ghibli bevinden zich Oscarwinnaar Spirited Away en geliefde titels als My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, Kiki's Delivery Service, Ponyo en Castle in the Sky. Al deze titels zijn vanaf het voorjaar van 2020 te streamen op HBO Max. De streamingdienst zou overigens in diezelfde periode ook in Nederland beschikbaar moeten zijn.

Een historische dag voor anime
De aankoop van HBO Max betreft tevens de eerste keer dat films van Studio Ghibli ook maar ergens zijn te streamen. Afgezien van Blu-ray- en dvd-releases zijn de films sowieso lastig te bekijken voor een Westers publiek. Een stap als deze zorgt ervoor de films ook in Europa en Amerika (nog) meer fans zullen krijgen.

NieuwsFilm

meest populair