Componist bevestigt dat er een volledige soundtrack voor Snyder-cut 'Justice League' bestaat

De Nederlandse Junkie XL was hier verantwoordelijk voor, maar zijn muziek zat uiteindelijk niet in de film.

Het is inmiddels maar liefst twee jaar geleden dat Justice League in de bioscopen verscheen. Ondanks dit blijft de kritisch en commercieel tegenvallende film de gemoederen twee jaar later nog altijd bezighouden. Met name vanwege het vermeende bestaan van een Snyder-cut van de film.

Regisseur Zack Snyder stond aanvankelijk aan het roer van de film, nadat hij eerder Man Of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice voor het DCEU verzorgde. Wegens privéomstandigheden verliet hij het project en werd de film afgemaakt door voormalig Marvel-regisseur Joss Whedon. De fans waren niet blij met de film en sinds het bestaan van een Snyder-cut door de wandelgangen klinkt, wil menigeen deze versie zien.

Filmmuziek door Junkie XL
Na het vertrek van Snyder maakte ook Junkie XL (artiestennaam van de Nederlandse Tom Holkenborg) plaats voor een vervanger. Zijn werkzaamheden werden door Danny Elfman overgenomen. Onlangs liet de Nederlander weten destijds een volledige soundtrack voor de versie van Zack Snyder af te hebben geleverd, alvorens zijn taken overgenomen werden. "Mijn volledige soundtrack ligt nog steeds op de plank", laat hij aan ScreenRant weten. "Die gaat nooit verdwijnen. We zullen wel zien wat de toekomst gaat brengen".

Dit zou wel eens extra olie op het vuur kunnen zijn voor de mensen die verlangen naar een release van een Snyder-cut. De kans dat we deze ooit zullen zien is echter nihil, daar deze versie niet (volledig) van visuele effecten is voorzien en mogelijk reshoots nodig heeft.

NieuwsFilm

meest populair