Algemeen

Chaos in 'Star Wars'-land na cancelen Jedi-oorsprongtrilogie

Het gaat niet goed rond de miljardenfranchise.

door Bram de Groot om 19:18 in Algemeen
Eerder deze week werd bekend dat David Benioff en D.B. Weiss, de makers van HBO's Game of Thrones, niet verdergaan met hun Star Wars-films die vanaf 2022 moesten gaan verschijnen. De vraag is nu hoe de toekomst eruit ziet van het geliefde filmuniversum.

Via Heat Vision en Variety krijgen we nieuwe details over wat er zich bij Lucasfilm afspeelt achter de schermen. Een van de belangrijkste redenen waarom het duo vertrok heeft te maken met een deal van 250 miljoen dollar die Benioff en Weiss tekenden bij Netflix. Dit zou niet goed zijn gevallen bij Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. Zij was er niet van overtuigd dat ze beide klussen konden combineren. Dit ook omdat ze niet veel meer dan Game of Thrones hebben gemaakt.

Films rond het ontstaan van de Jedi
Volgens Heat Vision zou het duo werken aan een of meerdere films rondom het ontstaan van de Jedi. Klaarblijkelijk had Lucasfilm hier vertrouwen in, maar na Netflix-deal ontstond er dus frictie. Kennedy zat echter niet te wachten op een vertrek na Josh Tranks geschrapte Boba Fett-film, het vertrek van Colin Trevorrow bij Star Wars: The Rise of Skywalker, het ontslag van Phil Lord en Christopher Miller bij Solo: A Star Wars Story en de problemen rond Rogue One.

Ook de regisseurs zouden zich niet helemaal lekker hebben gevoeld bij het grootse project, aangezien ze na het zevende en zeker het achtste seizoen van Game of Thrones flink onder vuur kwamen te liggen. Een nieuw debacle met een of meer Star Wars-films zou hun naam waarschijnlijk geen goed doen. Ook fans zetten hun vraagtekens bij hun rol.

Corporate aanpak Star Wars
Variety meldt dat er ook een hoop gedoe is rond de aanpak van vooral Walt Disney. De studio eist van hun regisseurs vaak dat ze doen wat ze wordt opgelegd. Gebeurt dit niet, dan zijn ze bereid aangetrokken talent te vervangen door stand-by mensen die doen wat ze gevraagd wordt. Uiteraard logisch, aangezien Disney films maakt met alleen al productiebudgetten van meer dan $200 miljoen. De vraag is of er nog wel regisseurs zin hebben in een Star Wars-avontuur.

Ook zou er te weinig richting zijn voor de franchise die na The Rise of Skywalker een andere weg in zou moeten slaan. Iets dat op het witte doek nog niet echt gedaan is. Desondanks zou Disney tevreden zijn met Kennedy.

Maar wat nu?
De grote vraag is wat er gebeurt met de films die reeds voor december 2022, 2024 en 2026 zijn aangekondigd. Worden dit de films van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson? Deze zijn ook nog lang niet zeker. Of krijgt nu het Star Wars-project van Marvel Studios-baas Kevin Feige meer prioriteit? Iets dat waarschijnlijk ook niet voor de hand ligt. Het is in ieder geval duidelijk dat het niet allemaal naar wens gaat.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Bono

Avatar

Waar men een probleem van probeert te maken.. Benioff en Weiss hebben gewoon voor het grote geld gekozen en zagen zelf geen toekomst in hun eigen project. Lijkt me meer dan genoeg reden om vanuit hunzelf te stoppen. Zonder origineel verhaal kunnen zij ook niet veel, zie laatste 2-3 seizoenen GoT.

RoberPaulsen

Avatar

Zo er wordt weer behoorlijk overdreven voor de clickjes, blijkbaar toch iets belangrijker dan een kloppende titel erboven te plakken

Maanridder

Avatar

Dumb and Dumber (D.Benioff & D.Weiss) hebben bronmateriaal nodig, zonder bron kunnen ze weing wegens gebrek aan creativiteit en fantasie.

PRIME

Avatar

Wat kent iedereen op Filmtotaal die D&D goed.

Rutherford

Avatar

Ze missen een overkoepelend iemand. Nog maar eens bewijs dat Marvel en Disney hun MCU op een hele knappe wijze opgebouwd hebben, met een duidelijk jarenplan. Uit dit artikel blijkt dat dit voor SW wat ontbreekt, maar er is zoveel mogelijk met de franchise... Mits de juiste mensen.

ExtraDip3000

Avatar

Voor beide partijen is dit toch simpelweg de beste optie.... En dat het dan weer zo bombastisch uitvergroot moet worden .. pff om moe van te worden!

Zou toch wat zijn als ze Christopher Nolan kunnen strikken voor de nieuwe trilogie.

GreenHornet

Avatar

Ik ken een goed iemand George L.

Robbepost

Avatar

Ik zal het nog 1x zeggen:

Maak een trilogie over het ontstaan van Rose Tico en je fanbase barst uit zijn voegen.

Havoc

Avatar

... The Mandalorian krijgt briljante kritieken en Rise of Skywalker weet weer wat zieltjes terug te winnen. Iedereen kijkt uit naar Clone Wars, de Obi-Wan en Andor-serie en Jedi: Fallen Order is volgens sommige websites een duidelijke game of the year-contender. Ja wat een chaos.

TwinsA

Avatar

Nolan zou het nooit worden, dit is een man met ideeën en heeft vrijheid en tijd nodig bij het maken van films, alles wat Disney niet wil. Ze zouden nu de franchise even moeten laten rusten alvorens ze het stuk maken.

Malloy de Beer

Avatar

Gelukkig hebben we Rian Johnson nog, daar kunnen de mensen tenminste wel positief over zijn....

ThysRomani

Avatar

Ik wil een Knight of The Old Republic verhaal verdorie en die moet er komen ook.

tommieman

Avatar

Alles wat Havoc zegt.
En achter de schermen hebben ze echt wel een langere termijn visie, alleen die vertellen ze natuurlijk niet aan Filmtotaal ;)

GinoD240

Avatar

Bah bah bah....Disney....en Katleentje.....mag het weer geen Rated R worden.....ik durf er geld op in te zetten dat die Trilogie, te duister geweest zou zijn...

GinoD240

Avatar

Dave Filoni alles laten regelen samen met zijn team......we krijgen straks in ieder geval een indruk van zijn Life-action kwaliteiten.....nog anderhalve week, we krijgen in ieder geval in die week 2 afleveringen

omniesbonsai

Avatar

The duffer brothers van stranger things is misschien een goed idee

Master Of Films

Avatar

De studio eist van hun regisseurs vaak dat ze doen wat ze wordt opgelegd. Gebeurt dit niet, dan zijn ze bereid aangetrokken talent te vervangen door stand-by mensen die doen wat ze gevraagd wordt.
En dan krijg je een film zoals Solo, A Standaard Star Wars Cookie Cutter Factory Movie.
Wordt tijd dat een vergelijkbare Irvin Kershner figuur een Star Wars film gaat maken. Tov Richard Marquand had Lucas nauwelijks wat te vertellen bij Kershner. Het eindresultaat zagen we vanaf 1980 in de vorm van de allerbeste Star Wars film.

PRIME

Avatar

Star Wars R-Rated?
File that in the dumbest thing I've ever heard.

Darthmar

Avatar

Misschien realiseerde ze zich dat fans niet op een Jedi-oorsprongfilm zitten te wachten.
We willen geen uitleg. We willen avonturen.

GinoD240

Avatar

Met andere woorden die twee gasten zijn niet geschikt voor Star Wars.Dat kun je beter die gasten van "Stranger Things" laten doen.....of nog beter.... gasten als Dave Filoni en Jon Favreau .

Watd5x5

Avatar

Ze hadden gewoon de Old Republic als source materiaal moeten gebruiken. Zat verhalen en karakters die een trilogy kunnen dragen.

NieuwsFilm

meest populair