POLL: Wat is de beste film van 'Joker'-acteur Joaquin Phoenix?

POLL: Wat is de beste film van 'Joker'-acteur Joaquin Phoenix?

Voor Joker speelde Joaquin Phoenix ook de nodige toprollen!

Op dit moment weet Joaquin Phoenix al weken de bioscoopzalen vol te laten lopen. Hij speelt namelijk de voortreffelijke hoofdrol in de DC-film Joker. Maar Phoenix presteert al jaren op topniveau. Met onderstaande poll de vraag: welke eerdere film met Phoenix vind jij de beste?

Na flink wat kleinere rollen wist Joaquin, de jongere broer van wijlen River Phoenix die in 1993 overleed, op heel wat mensen indruk te maken met zijn rol als Commodus in Ridley Scotts Gladiator uit 2000. Het leverde hem een Oscarnominatie voor Beste acteur in een bijrol. Daarna volgde vergelijkbaar succes met zijn aandeel als Johnny Cash in James Mangolds biopic Walk the Line (2005) en zijn rol in The Master (2012) van Paul Thomas Anderson.

Recentere successen
De afgelopen jaren was Phoenix te zien in het geprezen Her (2013) van Spike Jonze en had hij misschien wel zijn beste rol tot op heden in You Were Never Really Here (2017). In onderstaande poll een selectie van zijn beste films. Niet alle films zijn meegenomen, deze vind je hier, en ook Joker is niet meegenomen. Deze poll gaat dus over zijn eerdere successen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair