Poll

POLL: Wat is de beste film van 'Joker'-acteur Joaquin Phoenix?

Voor Joker speelde Joaquin Phoenix ook de nodige toprollen!

door Bram de Groot om 17:12 in Poll
Op dit moment weet Joaquin Phoenix al weken de bioscoopzalen vol te laten lopen. Hij speelt namelijk de voortreffelijke hoofdrol in de DC-film Joker. Maar Phoenix presteert al jaren op topniveau. Met onderstaande poll de vraag: welke eerdere film met Phoenix vind jij de beste?

Na flink wat kleinere rollen wist Joaquin, de jongere broer van wijlen River Phoenix die in 1993 overleed, op heel wat mensen indruk te maken met zijn rol als Commodus in Ridley Scotts Gladiator uit 2000. Het leverde hem een Oscarnominatie voor Beste acteur in een bijrol. Daarna volgde vergelijkbaar succes met zijn aandeel als Johnny Cash in James Mangolds biopic Walk the Line (2005) en zijn rol in The Master (2012) van Paul Thomas Anderson.

Recentere successen
De afgelopen jaren was Phoenix te zien in het geprezen Her (2013) van Spike Jonze en had hij misschien wel zijn beste rol tot op heden in You Were Never Really Here (2017). In onderstaande poll een selectie van zijn beste films. Niet alle films zijn meegenomen, deze vind je hier, en ook Joker is niet meegenomen. Deze poll gaat dus over zijn eerdere successen!20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Dat is niet zo moeilijk, dat is 120 procent gladiator

MikeyMo

Avatar

Alsof niet vrijwel iedereen Joker gaat invullen

Lord Bono

Avatar

@MikeyMo
Voordat je een domme comment maakt misschien even de poll bekijken..

ridjieddo

Avatar

Mag eigenlijk niet meedoen want heb de meeste niet gezien, maar hij heeft wel echt een mooi lijstje op z'n cv staan zeg! Gekozen voor Gladiator. In Her en You Were Never Really Here speelde hij ook erg sterk. The Master vond ik echt een rare film (opeens begint ie met zichzelf aftrekken op het strand waar alle soldaten langs hem rennen).

Ereptile

Avatar

^ LOL

Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel films van hem gezien, maar Gladiator is de enige film die me van hem bij staat.

Ik herken Phoenix trouwens nauwelijks in Arthur Fleck/Joker vanwege zijn gewichtsverlies! Laatst was hij in een interview te zien en weer een stukje voller in z'n gezicht. Toen herkende ik meer in hem dan in de Joker film.

d3c3pticon0608

Avatar

Gekozen voor Her. Ook al twijfelde ik tussen deze en you were never really here.

Artificialis

Avatar

Zat hij in Signs, The Village en Hotel Rwanda? Ik kan mij niet eens meer herinneren dat hij in die films zat.

Frietgezicht

Avatar

Staat er niet bij maar ik vind U Turn een leuke film. Mag ietsje meer misdaad/geweld/spanning in waardoor het geen topper is.

Heb op Gladiator gestemd. Een classic en Phoenix is een overtuigende badguy.

Mav Damian

Avatar

Natuurlijk geen verassing dat Gladiator op nummer 1 staat.
Mijn stem gaat naar Her!

Orko

Avatar

Walk the Line! Mooie vuige rol.

chefry1983

Avatar

Am i not merciful?!!!!

Zijn beste rol van bovenstaand lijstje

Movieyo

Avatar

Ik heb voor de master gekozen, Phoenix is meesterlijk in deze nare film. Maar ik ben het eens met friet gezicht, U turn is ook een goede film.
Tot die for mis ik ook in de pol.bis een matige film maar Phoenix speelt ook in die film erg goed.

Rafael11

Avatar

In Gladiator was ie top! Vond die film ook erg tof.

Angelo1979

Avatar

En Buffalo Soldiers (2001) ...

Zeer goede film.

Daarin speelt Joaquin Phoenix erg goed in.

Robert Paulson

Avatar

Voor the Master gegaan! Geniaal hoe hij het wilde beest ten opzichte van de over het algemeen kalme Philip Seymour Hoffman weet weg te zetten.
Wel jammer dat veel mensen voor Gladiator gaan omdat dat een populaire film is en het dus eerder had kunnen zijn: wat is de meest populaire film van Joaquin Phoenix inplaats van zijn beste geacteerde rol. Omdat een film moeilijk te begrijpen is en niet voorgekauwd is zoals een Avengers film bv. wil niet zeggen dat er niet de sterren van de hemel geacteerd kan worden. Maarja mensen eigen om op populair af te gaan inplaats van inhoudelijk.

Frietgezicht

Avatar

^ Robert, mooi verhaal maar dit staat in het artikel : Met onderstaande poll de vraag: welke eerdere film met Phoenix vind jij de beste?

Gaat dus ‘niet’ om zijn beste rol blijkbaar en mensen stemmen op de beste film wat Gladiator is.

Sharky13

Avatar

Ik mis de film 8mm nog in dit overzicht. Daarin vond ik hem al erg goed

Robert Paulson

Avatar

@frietgezicht. Haha, dank je wel. Lol. Fair enough. Staat Idd niet zo verwoord in het stuk dat het om z’n beste geacteerde film gaat, maar dat gaat wel door je hoofd toch als je je stem uit gaat brengen. Waar was hij goed in, vraag je jezelf dan af.
Ging me met name ook meer om het feit dat er geluiden waren over dat mensen bepaalde films niet begrijpen dus dan maar op het voor de hand liggende/ meer middle of the road film stemmen.

Frietgezicht

Avatar

^ True. Maar nou moet ik toegeven dat als het wel ging om de film waar hij het beste in is het alsnog Gladiator zou zijn die zou winnen. Op zich logisch want behalve dat het gladiator een makkelijke toegankelijke film is, is het ook nog een hele goede film.
Lastig ook om The Master en Gladiator te vergelijken. Op een andere manier vind ik hem in beide top.

hQuinn

Avatar

Gekozen voor You Were Never Really Here (2017). Die springt er voor mij echt uit. Prachtige rol van Phoenix.

NieuwsFilm

meest populair