'Terminator: Dark Fate' dreigt te floppen na slechte opening

'Terminator: Dark Fate' dreigt te floppen na slechte opening

Wellicht wordt het toch écht tijd om de futuristische robots met rust te laten.

Het moest de gouden wederopstanding worden en met de terugkeer van James Cameron hoopte men een troefkaart in handen te hebben. Maar na het eerste weekend van Terminator: Dark Fate in de VS pakken donderwolken zich samen en lijkt de zoveelste rebootpoging tot het starten van een nieuwe reeks wederom uitzichtloos.

Aanvankelijk werd er nog gerekend op een debuut tussen de $35 en $45 miljoen dollar, maar de totale box-office lijkt te blijven steken op slechts $27 miljoen. Voorganger Terminator Genisys kwam in 2015 op ongeveer hetzelfde bedrag, maar draaide op veel minder schermen.

Ook China, die andere grote markt, valt tegen met $30 miljoen waar tussen de $45 en $50 miljoen werd gehoopt. DEADLINE noemt het al een 'vreselijk resultaat' voor de blockbuster die $185 miljoen dollar kostte om te maken en inclusief marketingkosten op zo'n $470 miljoen moet eindigen om in ieder geval break-even te kunnen komen.

Trilog-Nie
Ondanks redelijke beoordelingen (zie de review van FT-recensent Ruud Vos) willen de fans gewoon niet meer warmlopen voor de cyborg van Arnold Schwarzenegger. Het is misschien iets te vroeg om meteen al te spreken over de definitieve doodsteek voor de franchise, maar de geplande vervolgfilms lijken er voorlopig nog niet in te zitten.

NieuwsFilm

meest populair