Roland Emmerich heeft spijt van maken 'Independence Day: Resurgence'

Roland Emmerich heeft spijt van maken 'Independence Day: Resurgence'

En heel veel fans van het eerste deel zullen het met hem eens zijn.

Roland Emmerich, de koning van de rampenfilms, gaf ons in 1996 Independence Day, een no-brainer met spectaculaire actie, visual FX en leuke personages. In 2016 keerde hij terug met Resurgence dat in alle opzichten groter was, maar juist die belangrijke ingrediënten miste die het origineel zo speciaal maakten.

Hoewel die film zijn best deed om nóg een vervolg op te zetten, was het zowel kritisch als commercieel een grote teleurstelling en kon Emmerich zijn hoop op een derde deel laten varen. Tijdens een interview met YAHOO! laat de Duitse regisseur nu weten het maken van de bekritiseerde sequel toch wel te betreuren. En de reden was al voor velen bekend.

Will Smith
Er was namelijk een script met Will Smith, hoofdrolspeler uit het origineel, inbegrepen en eentje zonder. Halverwege de pre-productie koos Smith er echter voor om te gaan acteren in Suicide Squad. Emmerich geeft toe dat hij toen had moeten stoppen, omdat de scriptversie met Smith volgens hem veel beter was. De andere versie was te snel in elkaar geflanst, want men had stiekem niet gerekend op diens afhaken.

Of de film uberhaupt beter zou zijn geweest met Smiths medewerking, blijft altijd de vraag. In ieder geval viel de manier waarop zijn Steven Hiller weg werd geschreven, niet in goede aarde. De straaljagerpiloot was omgekomen bij een ongeluk tijdens het besturen van een experimenteel buitenaards hybride vliegtuig voor Earth Space Defense... Jep, dat dus.

Vanaf a.s. donderdag kunnen we gaan genieten van Midway, Emmerich zijn nieuwste spektakelfilm (of schaamteloze Pearl Harbor-kopie?)


NieuwsFilm

meest populair