'The Shining' en 'Doctor Sleep' moesten eigenlijk een trilogie worden

'The Shining' en 'Doctor Sleep' moesten eigenlijk een trilogie worden

Een prequel rondom het personage Dick Halloran stond op de agenda.

Sinds vorige week draait Doctor Sleep in de bioscopen, het vervolg op The Shining (1980). THR meldt dat Warner Brothers (nog tijdens de post-productie) opdracht had gegeven aan regisseur Mike Flanagan om ook gelijk een derde film te ontwikkelen.

Blijkbaar wilde de studio niet weer 39 jaar wachten om de franchise in een drieluik te veranderen. Maar ondanks positieve recensies en lovende woorden van auteur Stephen King himself, heeft het grote publiek diens weg naar de gehypete sequel nog niet echt weten te vinden.

De derde film zou dan een prequel worden en zich qua plot focussen op een jonge Dick Halloran (Scatman Crothers), de chefkok van het Overlook Hotel die dezelfde krachten heeft als Danny Torrance (Danny Lloyd/Ewan McGregor). Hoewel King over dit karakter nooit een aparte roman heeft geschreven, zou dit dus een zelfbedacht verhaal zijn.

Bekijk de afbeelding
$14 miljoen dollar
Gezien de eerste wereldwijde opbrengsten gaan deze plannen nu waarschijnlijk even de ijskast in en is het afwachten wat het uiteindelijke box-office resultaat wordt. The Shining was toentertijd ook geen hit, maar heeft door de jaren heen een enorme cultstatus ontwikkeld, dus wellicht dat we in 2058 kunnen gaan genieten van Halloran...

NieuwsFilm

meest populair