Algemeen

'The Shining' en 'Doctor Sleep' moesten eigenlijk een trilogie worden

Een prequel rondom het personage Dick Halloran stond op de agenda.

door Arjen Rooseboom om 06:00 in Algemeen
Sinds vorige week draait Doctor Sleep in de bioscopen, het vervolg op The Shining (1980). THR meldt dat Warner Brothers (nog tijdens de post-productie) opdracht had gegeven aan regisseur Mike Flanagan om ook gelijk een derde film te ontwikkelen.

Blijkbaar wilde de studio niet weer 39 jaar wachten om de franchise in een drieluik te veranderen. Maar ondanks positieve recensies en lovende woorden van auteur Stephen King himself, heeft het grote publiek diens weg naar de gehypete sequel nog niet echt weten te vinden.

De derde film zou dan een prequel worden en zich qua plot focussen op een jonge Dick Halloran (Scatman Crothers), de chefkok van het Overlook Hotel die dezelfde krachten heeft als Danny Torrance (Danny Lloyd/Ewan McGregor). Hoewel King over dit karakter nooit een aparte roman heeft geschreven, zou dit dus een zelfbedacht verhaal zijn.


$14 miljoen dollar
Gezien de eerste wereldwijde opbrengsten gaan deze plannen nu waarschijnlijk even de ijskast in en is het afwachten wat het uiteindelijke box-office resultaat wordt. The Shining was toentertijd ook geen hit, maar heeft door de jaren heen een enorme cultstatus ontwikkeld, dus wellicht dat we in 2058 kunnen gaan genieten van Halloran...

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Ik vond het een zeer fijne film!
Geen meesterwerk maar zeker een waardig vervolg

Moviemagic

Avatar

Veel van de jongere zijn niet echt bekend met 'The Shining'. Ik ken mensen die niet eens wisten dat er ook een TV-miniserie was. Die lopen dus niet echt warm voor deze film.

CaptainCab

Avatar

"Hoewel King over dit karakter nooit een aparte roman heeft geschreven, zou dit dus een zelfbedacht verhaal zijn."

Of dat stukje in It waar een jonge Dick Halloran verschijnt

Spider-fan

Avatar

In het boek Doctor Sleep vertelt Hallorann wel over zijn jeugd, maar dat gaat nooit in die vorm het witte doek bereiken. Hij wordt door de geest van zijn opa bezocht, die hij op een dag naakt op zijn bed vindt met 'zijn rottende pik rechtovereind' en opa nodigt de minderjarige jongen uit voor sex. Dat ga je nooit in een Hollywoodfilm zien: zoiets als de sex-scène met de kinderen in IT is al heel omstreden.

NieuwsFilm

meest populair