POLL: Wat is de beste R-rated superheldenfilm?

De keuze is aan jou.

Met een recordomzet voor een R-rated film weet de DC-film Joker heel wat indruk te maken. De film binnen het superheldengenre is echter niet uniek in een R-rating (16 jaar en ouder). Eerder verscheen bijvoorbeeld Deadpool. En zo zijn er meer!

De roep om meer R-rated superheldenfilms startte pas echt na het succes van Deadpool in 2016. De film gaf een betere invulling aan het personage uit de comics van Marvel. Niet veel later verscheen er met Logan ook een R-rated film over Wolverine en nog dit jaar was er de originele(re) film Brightburn.

Uiteraard waren er in het verleden andere R-rated films in het superheldengenre. Nog niet zo heel lang geleden waren er de Kick-Ass films en in 2009 was er de grootse Watchmen-verfilming van Zack Snyder. Daarvoor verschenen onder meer de Blade-reeks en The Crow uit 1994.

Twaalf R-rated superheldenfilms
Hieronder tref je de POLL met daarin twaalf R-rated superheldenfilms. Uiteraard sluit de ene film(reeks) net iets beter aan op het subgenre dan de ander. Aan jou de vraag om je favoriet te kiezen. Eventuele aanvullingen of andere commentaar kun je kwijt op de gebruikelijke plaats. Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair