Featured

5 topfilms op Disney+ die je niet mag missen

Van emotionele animatieprent tot spannend ruimteavontuur.

door Jeffrey Kouters om 13:20 in Featured
Disney bracht de afgelopen jaren heel wat filmpareltjes uit, waarvan de meeste nu op Disney+ te vinden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Avengers: Endgame? Of Star Wars: The Force Awakens? Vandaag presenteert FilmTotaal vijf topfilms die je absoluut niet mag overslaan op Disney+!

Avengers: Endgame (2019)
Regie: Joe & Anthony Russo | Cast: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, e.a.
Grootse finalefilm van Marvel met ongekende actie. In Endgame proberen de Avengers de destructieve daden van Thanos ongedaan te maken. De gestoorde titaan liet eerder met één enkele vingerknip de helft van al het leven verdwijnen. In een bijzondere reis door de Marvel-annalen verzamelen de helden het benodigde geschut om het nogmaals op te kunnen nemen tegen hun sterkste vijand ooit.

Star Wars: The Force Awakens (2015)
Regie: J.J. Abrams | Cast: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, e.a.
Blockbuster blaast de bekende ruimtesaga nieuw leven in. De rebellenpiloot Poe Dameron krijgt een kaart in handen met daarop de geheime locatie van Luke Skywalker, die zich na de val van de tweede Death Star heeft teruggetrokken. Samen met de nieuwe helden Poe en Finn gaat hij op zoek naar Skywalker. Daarbij worden ze achterna gezeten door de vijandige First Order, die onderleiding staat van de mysterieuze Kylo Ren.

Inside Out (2015)
Regie: Pete Docter & Ronaldo Del Carmen | Cast: Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, e.a.
Meesterwerkje van Pixar verkend brein van opgroeiend meisje. De vader van Riley heeft een nieuwe baan gekregen en daarom moet heel het gezin meeverhuizen naar San Francisco. Riley raakt in de war door alle verschillende emoties die ze daarbij voelt. Deze emoties leven letterlijk in een controlecentrum in haar hoofd en moeten een conflict zien te overbruggen om haar herinneringen te redden.

The Jungle Book (2017)
Regie: Jon Favreau | Cast: Neel Sethi, Idris Elba, Bill Murray, e.a.
Hartverwarmend jungleverhaal op schitterende wijze tot leven gebracht. Het mensenkind Mowgli is opgegroeid in de jungle. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan, die een hekel heeft aan mensen, de jacht op hem opent, moet Mowgli noodgedwongen een reis naar zijn herkomst maken. Dat doet hij samen met de zwarte panter Bagheera en de altijd vrolijke, zingende beer Baloo.

Frozen (2013)
Regie: Jennifer Lee & Chris Buck | Cast: Idina Menzel, Kristen Bell, Josh Gad, e.a.
Onvervalste animatieprent met ijzersterke boodschap en onuitwisbare meezingers. Elsa groeide afzonderlijk van haar zus Anna op vanwege haar magische ijskrachten. De twee zien elkaar pas weer wanneer Elsa gekroond wordt tot koningin. Helaas gaat het al snel mis wanneer Elsa per ongeluk heel Arendelle bevriest. Ze slaat op de vlucht, maar haar zus wil haar niet opnieuw verliezen en is vastberaden om haar terug naar huis te halen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick Dalton

Avatar

Bijna iedere film fanaat heeft al deze films natuurlijk al gezien. ????

reporterdavid91

Avatar

Ik geloof dat er genoeg pareltjes tussen zitten die mensen nog nooit gezien hebben. Bijna 500 films, moet er toch wel wat uniek matriaal bij zitten lijkt me.

NieuwsFilm

meest populair