'De Snyder-cut van Justice League komt er nooit'

'De Snyder-cut van Justice League komt er nooit'

En dat om een wel heel eenvoudige reden: hij bestaat niet.

Nadat hij Man of Steel en Batman v Superman voor het DCEU maakte, was Zack Snyder vervolgens bezig met Justice League. Uiteindelijk kon hij die film niet afronden en nam collega Joss Whedon de honneurs over. Sinds het gerucht ontstond dat er een Snyder-cut van de film is, smeken fans om deze uitgave.

Niet enkel Zack Snyder maakte zijn werk aan de film niet af, ook componist Tom Holkenborg (beter bekend als Junkie XL) moest plaatsmaken. De soundtrack werd uiteindelijk afgeleverd door Danny Elfman. Waar Holkenborg eerder nog liet weten dat hij de muziek voor een eventuele Snyder-cut in elk geval al klaar had, gelooft zijn vervanger Elfman dat deze versie nooit zal verschijnen. De reden van zijn standpunt is dan ook vrij simpel: de Snyder-cut zou niet bestaan.

Slechts een wensdroom
Ondanks dat de oorspronkelijke regisseur en enkele castleden inmiddels ook lobbyen voor een Snyder-cut, heeft de vervangende componist geen enkele hoop zijn werk vervangen te zien of horen. "Hij heeft de film simpelweg nooit afgemaakt, dus ik vraag me af hoe ze ooit een Snyder-cut willen uitbrengen. Het is ook niet alsof hij ontslagen werd, maar hij moest zijn werkzaamheden stoppen na het tragische overlijden van zijn dochter", zo laat Elfman weten. Deze opmerkingen worden onderstreept door een insider die met Variety sprak: "Het is slechts een wensdroom, het gaat nooit gebeuren."

NieuwsFilm

meest populair