Algemeen

Meeste filmfouten dit jaar in 'Avengers: Endgame' en 'Captain Marvel'

Heb jij alle fouten in de Marvel-film gezien?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Vaak zijn ze zeer moeilijk te zien, en als je ze ziet dan ben je gelijk even uit de film. De website Moviemistakes.com houdt de kleine en grote fouten per film bij en komt soms tot verrassende bevindingen. Hieronder de films met de meeste fout in 2019.

Uit de foutenanalyse van Moviemistakes mag Captain Marvel zich kronen tot de film met de meeste fouten in 2019. Er zijn namelijk 59 "mistakes" waargenomen door de website. Zo was er in de superheldenfilm de '90 Street Fighter te zien in de videotheek Blockbuster. Deze film was op het moment dat Captain Marvel zich afspeelt nog niet eens in de bioscoop verschenen.

Andere foutentoppers
En zo waren er meer films met flink wat fouten. Op de tweede plaats staat een andere Marvel-film, namelijk Avengers: Endgame. In deze nieuwe moeder der blockbusters zijn volgens Moviemistakes maar liefst 51 kleine en grotere fouten geslopen.

De top vijf van bioscoopfilms in de lijst 'meeste fouten in films uit 2019' is compleet met Midsommar (45 fouten), Stuber (43 fouten) en Alita: Battle Angel (31 fouten).

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

zoveel fouten in twee films achter elkaar! wow het marvel publiek heeft echt geen standaarden ;)

ThysRomani

Avatar

Waarom heet je adofmirosch?

Master Of Films

Avatar

Het is een heel gemakkelijke inkopertje, maar de casting van Brie Larson is al de grootste fout van Marvel. Smiley face

Robbepost

Avatar

Adofmirosch wanneer worden de uitnodigingen verstuurd?

Drogodracarys

Avatar

Adofmirosch, iedereen heeft zijn smaak en daar hoef je mensen niet over te veroordelen en te beoordelen.ik jou van alternatieve films, blockbusters, klassiekers , Marvel en DC ,zo wat is daar verkeerd mee? Als filmliefhebber kijk ik naar nagenoeg alle genres.

Mothercopper

Avatar

De grootste fout was een Captain Marvel film. Ben er niet voor naar de bios gegaan. Thuis gezien in fast forward modus. Om te janken zo slecht

R3-X7

Avatar

De moviemistakes teller voor, het volgens velen ‘superieure’, the Irishman staat inmiddels al op 18 fouten.

centr1no

Avatar

Moviemistakes " Zo was er in de superheldenfilm de '90 Street Fighter te zien in de videotheek Blockbuster. Deze film was op het moment dat Captain Marvel zich afspeelt nog niet eens in de bioscoop verschenen. "
Het probleem van zo'n lijst met films met de meeste fouten is dat de 'fouten' en de verhouding daarvan in films totaal niet gelijkwaardig zijn.
In een 'realistische' film die in het verleden speelt zullen 'factuele foutjes' zoals deze veel meer voorkomen dan in een film die in heden speelt. En in fantasie films ontbreken dit soort fouten volledig.
Het grappige is dat bij sommige films een hoop van de gevonden onregelmatigheden worden weggewoven met de reden dat het een fantasiewereld is waar andere wetten gelden en alles mogelijk is, terwijl bij de Marvel films, die toch duidelijk niet realistisch zijn wordt aangenomen dat alles exact feitelijk overeen komt met de echte wereld.
Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Street Fighter in het Marvel Universum op dezelfde datum is verschenen als in ons echte universum.
Als je alleen gaat kijken naar de 'zwaardere' fouten zoals de opvallende continuïteitsfouten en plotgaten dan zou deze lijst er heel anders uit zien.

En naar mijn idee zou er een aparte categorie moeten zijn voor immersie brekende momenten. Gebeurtenissen in een film die dusdanig onlogisch of onkarakteristiek zijn dat je uit het verhaal wordt gehaald en bij jezelf denkt "wtf is dit?".

Stephan123

Avatar

Wel grappig dat je zo'n website heb maar ik weet wel wat beters met mijn tijd te doen dan te kijken naar fouten in films.

Niks kan perfect zijn, zelfs filmtotaal.nl niet.

NieuwsFilm

meest populair