De grootste afwezigen bij de Golden Globe-nominaties

De grootste afwezigen bij de Golden Globe-nominaties

Waarom zijn Robert De Niro en Greta Gerwig niet genomineerd?

Met een bekendmaking van nominaties komen ook films en mensen die net buiten de boot vallen. Zo ook bij de bekendmaking van de Golden Globes-genomineerden. Wat zijn de meest opvallende afwezigen in de belangrijke categorieën?


Bekijk de afbeeldingParasite
De Zuid-Koreaanse film Parasite blijft niet met lege handen achter: de film pakte wel de nominatie voor beste film in een andere taal. Maar gezien de vele prijzen bij onder andere de TIFF en het Cannes Film Festival was een nominatie in de categorie beste film drama absoluut op zijn plaats geweest.


Bekijk de afbeeldingRobert de Niro (The Irishman)
Robert de Niro gooide hoge ogen met zijn acteerprestaties in The Irishman. Hij werd wel werd genomineerd voor een Critics' Choice Award en wordt gezien als groot kanshebber voor de Oscar voor Beste Acteur. Bij de Golden Globes is geen gaatje meer voor De Niro.


Bekijk de afbeeldingBombshell
De film Bombshell, die overigens nog nergens te zien is, zou ook kans maken op vele awards dit jaar. Helaas voor de filmmakers komt het er bij de Golden Globes niet van: Zowel in de categorie Beste Film Musical/Komedie als in de actrice-categorieën zaten er geen nominaties in.


Bekijk de afbeeldingAdam Sandler (Uncut Gems)
Een verrassende favoriet in de race voor de Oscar voor Beste Acteur is Adam Sandler voor zijn rol in Uncut Gems. Hij heeft zelfs al een strategie uitgerold om zijn Oscarbeeldje veilig te stellen. Er zit echter geen Golden Globe in voor Sandler.


Bekijk de afbeeldingAvengers: Endgame
De Globes hebben, in vergelijking met bijvoorbeeld de Oscars, weinig technische prijzen te verdelen. Misschien wel daarom wist Avengers: Endgame geen één nominatie in de wacht te slepen. Joker wist er wel 4 te pakken. Had Endgame een nominatie moeten ontvangen voor Best Screenplay?


Bekijk de afbeeldingGreta Gerwig (Little Women)
De bijzondere film Little Women gooit hoge ogen, zo aan het einde van het jaar. In de Golden Globe nominaties wordt de film bijna volledig overgeslagen. Vooral de regisseur, Greta Gerwig, valt hierin op. De Globes staan er om bekend dat weinig vrouwelijke regisseurs in de prijzen vallen en ook dit jaar staan er weer vijf mannen op de lijst van genomineerden.

NieuwsFilm

meest populair