Algemeen

De grootste afwezigen bij de Golden Globe-nominaties

Waarom zijn Robert De Niro en Greta Gerwig niet genomineerd?

door Niels van Arkel om 16:13 in Algemeen
Met een bekendmaking van nominaties komen ook films en mensen die net buiten de boot vallen. Zo ook bij de bekendmaking van de Golden Globes-genomineerden. Wat zijn de meest opvallende afwezigen in de belangrijke categorieën?


Parasite
De Zuid-Koreaanse film Parasite blijft niet met lege handen achter: de film pakte wel de nominatie voor beste film in een andere taal. Maar gezien de vele prijzen bij onder andere de TIFF en het Cannes Film Festival was een nominatie in de categorie beste film drama absoluut op zijn plaats geweest.


Robert de Niro (The Irishman)
Robert de Niro gooide hoge ogen met zijn acteerprestaties in The Irishman. Hij werd wel werd genomineerd voor een Critics' Choice Award en wordt gezien als groot kanshebber voor de Oscar voor Beste Acteur. Bij de Golden Globes is geen gaatje meer voor De Niro.


Bombshell
De film Bombshell, die overigens nog nergens te zien is, zou ook kans maken op vele awards dit jaar. Helaas voor de filmmakers komt het er bij de Golden Globes niet van: Zowel in de categorie Beste Film Musical/Komedie als in de actrice-categorieën zaten er geen nominaties in.


Adam Sandler (Uncut Gems)
Een verrassende favoriet in de race voor de Oscar voor Beste Acteur is Adam Sandler voor zijn rol in Uncut Gems. Hij heeft zelfs al een strategie uitgerold om zijn Oscarbeeldje veilig te stellen. Er zit echter geen Golden Globe in voor Sandler.


Avengers: Endgame
De Globes hebben, in vergelijking met bijvoorbeeld de Oscars, weinig technische prijzen te verdelen. Misschien wel daarom wist Avengers: Endgame geen één nominatie in de wacht te slepen. Joker wist er wel 4 te pakken. Had Endgame een nominatie moeten ontvangen voor Best Screenplay?


Greta Gerwig (Little Women)
De bijzondere film Little Women gooit hoge ogen, zo aan het einde van het jaar. In de Golden Globe nominaties wordt de film bijna volledig overgeslagen. Vooral de regisseur, Greta Gerwig, valt hierin op. De Globes staan er om bekend dat weinig vrouwelijke regisseurs in de prijzen vallen en ook dit jaar staan er weer vijf mannen op de lijst van genomineerden.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

End game geen enkele nominatie? De golden globes moeten zich maar voorbereiden op een boel woedende fans.

Mav Damian

Avatar

Ik denk dat de grootste woede gaat komen bij mensen dat er weer geen vrouwen genomineerd zijn voor beste regisseur.

Mav Damian

Avatar

Lol The Lion King is genomineerd voor beste animatiefilm lollollollollol!

adofmirosch

Avatar

Nou nou.... Lion king is anders een live action film hoor met echte pratende dieren en en en die kunne ook nog acteren.

Hyenas

Avatar

Ik heb Little Women niet gezien maar de best director award dit jaar is killing. Scorsese heeft topwerk afgeleverd met The Irishman, OUATIH was geen meesterwerk maar de regie was gewoon top, Joker was fantastisch en Parasite was de film van het jaar voor mij. Alleen 1917 heb ik niet gezien maar als ik de lijst bekijk is het niet meer dan logisch dat Greta niet genomineerd was.

Master Of Films

Avatar

Nou als Endgame als problemen heeft. Want hier op FT wordt Brie Larson gezien als de grootste actrice ooit! Maar geen GG nominatie voor haar rol als Captain Mary Sue. Smiley face

The Lion King is genomineerd voor beste animatiefilm
Niet voor Best Original Score, Best Original Song (Can You Feel the Love Tonight) & Best Motion Picture - Comedy or Musical....Oh wacht die heeft The Orginal Lion King al gewonnen in 1995. Smiley face

filmhero

Avatar

@MOF nee hoor, dat is Miley Cyrus al!

Blut

Avatar

Bij de GG en de Oscars draait het niet om het bekronen van de beste prestaties. Het hangt af van het bedrag dat de distributeurs willen of kunnen steken in hun project. Vandaar dat vele kwalitatieve Indie films er niet aan te pas komen, het budget ontbreekt. Verder moet het thema van de film het publiek aanspreken, biografische films doen het vaak goed alsook films met een sociaal gevoelig thema. Controversele prenten maken geen kans. Eens acteurs in het favoriete clubje terecht komen zitten ze gebeiteld, vb Meryl Streep, Christian Bale... De Safdie broers verdienden met Good Time awards erkenning in 1917 maar A24 stopte geld in The Florida Project. Rob Pattinson was gesnubbed toen voor zijn rol in Good Time en het zal nu terug gebeuren voor The Lighthouse. Deze Awards shows verlopen alles behalve fair maar het is entertainment en het opent deuren voor hen die winnen.

NieuwsFilm

meest populair