Disney-kopman Bob Iger viert titel 'Zakenman 2019' met Baby Yoda!

Disney-kopman Bob Iger viert titel 'Zakenman 2019' met Baby Yoda!

Iger weet dondersgoed hoe hij entertaint.

Met wereldwijd meer dan 200.000 medewerkers in 2018 en een omzet van bijna $70 miljard (2019) is The Walt Disney Company misschien wel de grootste entertainer van de wereld. Kopman Bob Iger is deze week verkozen tot de zakenman van het jaar!

De voorzitter en CEO van The Walt Disney Company is door Time uitgroepen tot 'Time's Business Person of the Year' en dat is een hele eer. De uitverkiezing heeft Iger te danken aan onder meer de enorme successen in de bioscoopzalen. Voor het eerst weet een filmstudio meer dan $10 miljard om te zetten aan de wereldwijde box office.

Meer successen voor Iger!
Maar het succes kwam niet alleen via het witte doek. Ook op het kleine scherm is Disney succesvol met de sterke lancering van Disney+ op 12 november. Het nieuwste betaalkanaal heeft al vele miljoenen abonnees en dan moet een grote wereldwijde uitrol eigenlijk nog starten. Daarnaast was er de opening van het park Star Wars: Galaxy's Edge en de aankoop van concurrent 20th Century Fox.


Met Baby Yoda
Time en Iger vierden het moment met onderstaand beeld: Iger met Disney's grootste, meest onverwachte en ook zeker meest recente succes: Baby Yoda uit de tv-serie The Mandalorian, te zien op Disney+.




NieuwsFilm

meest populair